Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κυνηγετική Ακαδημία: Ένα πολύ σοβαρό εγχείρημα.

by στο 16/02/2019

LOGO-HELENIC-HUNTING-ACADEMY-small-1-300x300Στο ξεκίνημα της φετινής κυνηγετικής περιόδου, τις τελευταίες μέρες της οποίας διανύουμε, παίρνοντας το δελτίο αδείας μου από τον Κυνηγετικό Σύλλογο ενθουσιάστηκα όταν έμαθα ότι έχω (όπως και όλοι οι κυνηγοί που ανήκουμε σε Συλλόγους της Δ’ ΚΟΣΕ), δωρεάν το πακέτο μαθημάτων της Κυνηγετικής Ακαδημίας.

Από τον ενθουσιασμό μέχρι την υλοποίηση βέβαια (από τη θεωρία έως την πράξη δηλαδή) υπήρξε όμως αρκετή απόκλιση γιατί το «α, ωραία, θα μπω το συντομότερο να κάνω εγγραφή και να ξεκινήσω» της αρχικής αντίδρασης ξεχάστηκε, το βιβλιαράκι της άδειας που είχε πάνω του κολλημένο τον κωδικό της εγγραφής μπήκε στη θήκη του γιλέκου μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα, (ΑΚΚΟ, Βιβλιάρια Σκύλων) και έμεινε εκεί ξεχασμένο.

Κάλιο αργά παρά ποτέ όμως, πριν καμιά δεκαριά μέρες σε έλεγχο της Θηροφυλακής η θήκη άνοιξε, η Κυνηγετική Άδεια μαζί με τα υπόλοιπα ξαναβγήκαν από τη θήκη του γιλέκου και θυμήθηκα πάλι τον ξεχασμένο κωδικό εγγραφής.

Επιτέλους λοιπόν, ενεργοποίησα το δώρο μου και ανακάλυψα για ακόμα μία φορά, το μόνο πράγμα που ξέρω στα σίγουρα: Ότι δηλαδή δεν τα ξέρω όλα!

Το πρώτο μάθημα, που αφορούσε τα μέτρα ασφαλείας και την ασφαλή φύλαξη των όπλων σε έναν άνθρωπο σαν και εμένα που κυνηγάει ήδη τρεις δεκαετίες, φάνταζε αρκετά απλό, περιττό για έναν έμπειρο κυνηγό αλλά και στρατιωτικό ταυτόχρονα που η δουλειά μου είναι τα όπλα και ίσως λίγο βαρετό. Σας διαβεβαιώνω όμως πως κάθε άλλο παρά περιττό ή κυρίως βαρετό ήταν.
Ναι μεν δεν άκουσα κάτι καινούργιο στο θέμα, τόσα χρόνια στο «κουρμπέτι» άλλωστε, αλλά όλος ο τρόπος που παρουσιάστηκε η ενότητα, τα βίντεο που υπήρχαν με τα σωστά και τα συνήθη λάθη (που πολλές φορές αποβαίνουν ολέθρια) ήταν ένα πολύ καλό φρεσκάρισμα της μνήμης μου και μια πολύ καλή υπενθύμιση των δύο χρυσών κανόνων που πρέπει να διέπουν όλους όσους ασχολούμαστε με όπλα και πυρομαχικά:

  • Το πρώτο λάθος είναι και το τελευταίο
  • Η ρουτίνα σε θέματα ασφαλείας μπορεί να αποβεί μοιραία.

Βέβαια σίγουρα τα πράγματα είναι διαφορετικά για ένα νέο συνάδελφο, για όλους τους καινούριους συναδέλφους μας αυτό το κεφάλαιο θεωρώ πως θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικό και να αποτελεί ευαγγέλιο και προϋπόθεση για την αρχική έκδοση Άδειας Θήρας.

Συνεχίζοντας στις υπόλοιπες ενότητες διαπίστωσα ότι το πρόγραμμα γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον γιατί προχωράει σε αντικείμενα που ως μέσος κυνηγός ή δεν είχα ακούσει μέχρι τώρα ποτέ, ή είχα μια πολύ γενική ιδέα γι αυτά.

Η γενική ιδέα όμως δεν φτάνει όταν προκύψει μια κατάσταση ανάγκης και θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της υπαίθρου (δεύτερο μάθημα: «Βασικός Εξοπλισμός – Προσανατολισμός») ή ακόμα χειρότερα όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα υγείας ή και ατύχημα ακόμα (τρίτο μάθημα: «Ατυχήματα – Κίνδυνοι – Πρώτες Βοήθειες»).

Έχοντας αισίως φτάσει μέχρι τώρα στο πέμπτο μάθημα όπου πραγματικά απόλαυσα τη μεταδοτικότητα του Λευτέρη Κακαβούλη και τον τρόπο που παρουσιάζει την Κυνηγετική Ηθική αλλά και τους Άγραφους Νόμους που διέπουν την αγαπημένη μας δραστηριότητα θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αποδώσω τα εύσημα και στον κ. Αιγινήτη για την εμπεριστατωμένη του ανάλυση στο τέταρτο μάθημα σχετικά με τα όπλα, τα πυρομαχικά και τις τεχνικές σκόπευσης που μεταξύ άλλων καταρρίπτει και δοξασίες περί «μαγικών» όπλων, φυσιγγίων και αποστάσεων σκόπευσης.

Τελειώνοντας κρίνω σκόπιμο να τονίσω την ευελιξία του προγράμματος γιατί ως μέθοδος «e-learning» επιτρέπει στον εκπαιδευόμενο να διαλέξει αυτός τους ρυθμούς με τους οποίους θα παρακολουθήσει την εκπαίδευση. Προσωπικά με βόλεψε αφάνταστα το γεγονός ότι μπορώ όταν ξεκλέβω λίγο χρόνο από τις επαγγελματικές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις να παρακολουθώ μία προς μία τις ενότητες και πραγματικά ανυπομονώ για τα παρακάτω.

Θεωρώ πως όλοι όσοι σαν και εμένα, έχετε ξεχασμένο τον κωδικό εγγραφής που πήρατε από τους Συλλόγους που ανήκουν στη Δ’ ΚΟΣΕ θα πρέπει να συμμετέχετε, είμαι σίγουρος ότι θα διαπιστώσετε όπως εγώ ότι αξίζει το χρόνο που θα αφιερώσετε και με το παραπάνω.

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι που δεν είχατε την τύχη να πάρετε δωρεάν κωδικό εγγραφής και μπορείτε να διαθέσετε το ποσό που απαιτείται, θα σας προέτρεπα ανεπιφύλακτα να το κάνετε, είμαι σίγουρος πως δεν θα το μετανιώσετε, ακόμα όμως και αν για κάποιο λόγο αλλάξετε γνώμη ή δεν μείνετε ικανοποιημένοι υπάρχει η δυνατότητα πλήρους επιστροφής των χρημάτων σας εντός εφτά ημερών από την εγγραφή σας, οπότε σίγουρα δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε, εγώ τουλάχιστον ανυπομονώ να το ολοκληρώσω.

https://www.hunting-academy.edu.gr/

 

 

Σχολιάστε

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: