Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάλογος για τη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δάση και κυνήγι.

by στο 20/04/2018

famellosΚατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που διοργανώθηκε στη Βουλή με την ευκαιρία της έναρξης του διαλόγου για τη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δάση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τα δάση, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις και όπως διαβάζουμε στο greenagenda.gr κομμάτι των απαντήσεων του είχε να κάνει και με το κυνήγι.

Συγκεκριμένα η Greenagenda ρώτησε επίσης τον Αναπληρωτή Υπουργό αν ο Εθνικός διάλογος για τα Δάση εμπλέκεται με τον Εθνικό Διάλογο για το Κυνήγι, που διεξήγαγε το ΥΠΕΝ αλλά και αν τυχόν νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το κυνήγι θα αναμένουν τα πορίσματα του Εθνικού Διαλόγου για τα Δάση.
Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε ότι οι δύο διαδικασίες εθνικού διαλόγου δεν εμπλέκονται.
Όπως δήλωσε, ο εθνικός διάλογος για το Κυνήγι έχει ολοκληρωθεί και τα πορίσματα έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο. Από εκεί και πέρα, θέματα που εμπλέκονται με το κυνήγι, όπως ο ρόλος του στη διατήρηση του οικοσυστήματος, το θεσμικό πλαίσιο των Καταφυγίων Άγριας Ζωής αλλά και ο έλεγχος της θήρας, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο 20ετίας, όπως κάθε κείμενο στρατηγικής, προφανώς θα αποτελέσουν σημεία διαλόγου κατά τη συζήτηση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δάση.
Ωστόσο τα μέτρα για τον έλεγχο του κυνηγιού (τα περιεχόμενα των ρυθμιστικών, οι προϋποθέσεις αδειοδότησης κλπ) δεν θα είναι στο περιεχόμενο της συζήτησης για τα Δάση.
(Περισσότερα στο greenagenda.gr)

Η παραπάνω δήλωση κατά τη γνώμη μας είναι διφορούμενη και προφανώς μπορεί και να κρύβει παγίδες αφού ναι μεν ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για εντελώς δύο ξεχωριστούς διαλόγους (αυτόν του κυνηγιού που έχει ολοκληρωθεί και αυτός για τα δάση που ξεκινάει) αλλά από τη στιγμή που αφενός, δεν ξεκαθαρίζει το ρόλο του στη διατήρηση του οικοσυστήματος (θετικός κατά τους επιστημονικές και πανεπιστημιακές μελέτες, αρνητικός όμως για τους «συνήθεις» ΜΚΟ συνομιλητές), αφετέρου θα τεθούν θέματα όπως τα Καταφύγια Αγρίας Ζωής αλλά και ο έλεγχος της θήρας, μάλλον θα πρέπει να επαγρυπνούμε …

Μπορεί μεν τα περιεχόμενα των ρυθμιστικών, οι προϋποθέσεις αδειοδότησης κλπ να μην είναι στον παρόντα διάλογο αλλά τα θέματα που τέθηκαν από τον κ. Φάμελλο ότι θα αποτελέσουν σημεία διαλόγου και αφορούν το κυνήγι είναι πολύ σοβαρά και απαιτούν την προσοχή μας.

Σχολιάστε

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: