Skip to content

Είναι φτηνές, είναι καλές, πάρε κόσμε άδειες !!!!

by στο 04/09/2016

adeia-page-001Ετήσιο και σταθερό πλέον το φαινόμενο σε κάθε έναρξη Κυνηγετικής Περιόδου να έχουμε τη διαφήμιση της «φτηνής άδειας» των «μη συνεργαζόμενων σκοπευτικών – κυνηγετικών συλλόγων».

Σύλλογοι που με δέλεαρ χρηματικό όφελος ίσο με 2-3 κουτιά τσιχλοφύσιγγα προσπαθούν να «αλιεύσουν» μέλη εκμεταλλευόμενοι και την παρούσα δυσμενή οικονομική κατάσταση, αποφεύγοντας εντέχνως να γνωστοποιήσουν στον κυνηγετικό κόσμο ότι από τα χρήματα που θα δώσουν σε τέτοιου είδους συλλόγους ούτε ένα λεπτό του ευρώ δεν επιστρέφει στο κυνήγι.
Ευτυχώς όμως τα αντανακλαστικά του κυνηγετικού κόσμου δουλεύουν σωστά και συνεχίζει η συντριπτική πλειοψηφία αυτού να εμπιστεύεται τις αναγνωρισμένες Κυνηγετικές Οργανώσεις προτιμώντας να πληρώσουν 2-3 κουτιά τσιχλοφύσιγγα παραπάνω αλλά τα λεφτά τους να επιστρέψουν στο κυνήγι και να μην πάνε στο σύνολό τους υπέρ «Πράσινου Ταμείου».

Ειλικρινά όμως, δεν σκόπευα καν να ασχοληθώ με το θέμα των «μη συνεργαζόμενων» και σταματώ στην παραπάνω μικρή αναφορά στο φαινόμενο, άλλωστε η πραγματική αφορμή που κάθομαι να γράψω αυτές τις γραμμές είναι άλλη.

Δυστυχώς το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι «ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» που ούτως ή άλλως έχουν διαλέξει το δρόμο της μοναξιάς τους και αρκούνται στο να διαφημίζουν μόνο τη «φθηνή άδεια» τους αφού από έργο ΔΕΝ …
Το πραγματικό πρόβλημα δυστυχώς είναι κάποιες διοικήσεις των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Συλλόγων που δικαιώνοντας τη φήμη που θέλει τους Έλληνες ενωμένους στον κίνδυνο αλλά διχασμένους στην ηρεμία, ξεκίνησαν ανούσιους διαπληκτισμούς και διαμάχες.

Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις αμέσως μετά τη λήξη του επικίνδυνου για όλους μας «Εθνικού Διαλόγου» και της έκδοσης της Ετήσιας Ρυθμιστικής να ξεσπά διαμάχη μεταξύ όμορων μεγάλων συλλόγων για ενέργειες των διοικήσεών τους που από μόνες τους ξεχωριστά θα ήταν άξιες πολλών συγχαρητηρίων αλλά δυστυχώς χρησιμοποιήθηκαν (ίσως και) για την υφαρπαγή μελών από το «γείτονα».

Είναι λυπηρό να βλέπεις να εκτοξεύονται κατηγορίες περί «παζαριών» και μηνυμάτων σε μέλη να έρθουν σε «εμάς» και όχι στους «άλλους», είναι λυπηρό μια πολύ καλή κίνηση στην ασφάλιση να επικοινωνείτε με τρόπο όχι και τόσο ξεκάθαρο αφήνοντας σκιές για τις πραγματικές προθέσεις αυτών που την έκαναν, είναι λυπηρό να μπαίνουν σε αυτή την κόντρα «πένες» που υποτίθεται θα πρέπει να δίνουν αντικειμενική ενημέρωση …

Το blog αρνείται πεισματικά να μπει σε μια τέτοια διαμάχη παίρνοντας θέση υπέρ οποιουδήποτε μιας και κινούμαστε στη λογική του «ΕΜΕΙΣ».
Ευχή μας είναι η ομόνοια όλου του κυνηγετικού κόσμου και η ενδυνάμωση όλων των οργανώσεων θεωρώντας απαράδεκτα τα φαινόμενα υπέρμετρων προσωπικών φιλοδοξιών εις βάρος του κυνηγιού (γιατί η αποδυνάμωση ενός συλλόγου είναι αποδυνάμωση του ίδιου του κυνηγιού τελικά).
Μακάρι λοιπόν η καινοτομία ενός Συλλόγου να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους και όχι αφορμή φθόνου και καυγά …

Όσο και αν τα παραπάνω χαρακτηρίζονται ως «μεμονωμένα περιστατικά» αφού άλλωστε το σύνολο των συλλόγων της χώρας συνεχίζει ενωμένο τις προσπάθειες για το καλό του κυνηγιού, δεν παύει να είναι ένα φαινόμενο που θα πρέπει να εκλείψει ΕΝΤΕΛΩΣ.

Ας καταφέρουμε μια φορά ως Έλληνες να βρούμε την ομόνοια από μόνοι μας, διαφορετικά ας παρακαλέσουμε τον Αν. Υπουργό Τσιρώνη να μας ξαναπεράσει από έναν ¨Δημοκρατικό Διάλογο» μήπως και καταλάβουμε ότι τα ζόρια είναι μπροστά μας και αν δεν τα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει λόγος να μαλώνουν οι διοικήσεις κάποιων συλλόγων για το πόσες άδειες «άρπαξαν» από το διπλανό τους και πόσες τους «άρπαξε» αυτός …

Advertisements
Σχολιάστε

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: