Skip to content

Η ισχύς εν τη ενώσει

by στο 04/08/2016

Έχει πολύ καιρό τώρα που παρακολουθώ τα δρώμενα και ειλικρινά έχω φτάσει να απορώ για τα αυτονόητα.

Από την αρχή της περιπέτειας του «Εθνικού Διαλόγου» – παρωδία έως και σήμερα έχουν ακουστεί ακόμα και τα πιο απίστευτα σενάρια.

Έτσι λοιπόν έφτασαν στιγμές που άρχισα να απορώ για το αν διαθέτω την κοινή λογική ή μήπως υστερώ και θεωρώ παράλογο αυτό που κάποιοι (λίγοι ευτυχώς) διασπαστικά πλασάρουν, ότι δηλαδή ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Οικολόγος Πράσινος, κ. Τσιρώνης, που έχει δηλώσει ότι στρατηγικός στόχος αυτού και των συντρόφων του είναι η οριστική κατάργηση του κυνηγιού, θέλει το καλό του κυνηγιού και εχθρός του είναι οι ίδιοι οι κυνηγοί και οι «κακές» οργανώσεις τους.

Ότι και να έχει κάποιος να καταλογίσει στις κυνηγετικές οργανώσεις είναι λίγο οξύμωρο ως σχήμα να θεωρεί ότι αυτές θέλουν το κακό του κυνηγιού.
Σίγουρα στο χώρο μας δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα αλλά δε νομίζω οι παθογένειες να είναι τόσες όσες κάποιοι (χωρίς στοιχεία και αποδείξεις) ισχυρίζονται πως υπάρχουν, όπως και να έχει βέβαια οι παθογένειες (όποιες και αν είναι αυτές) έχουν να κάνουν με πρόσωπα και όχι με τον ίδιο το θεσμό των Κυνηγετικών Οργανώσεων, άρα στο χέρι μας είναι να απομακρύνουμε τους όποιους θεωρούμε κακούς.

Αν θέλουμε όμως να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά, τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς που αναγνωρίζουμε ότι το κυνήγι είναι υπό διωγμό και έχει μπει στο στόχαστρο συγκεκριμένων «οικολογικών» κύκλων, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι στόχοι αυτών είναι δύο:

Πρώτος και κύριος όπως πολλές φορές μέχρι τώρα έχει επισημανθεί κατά κόρον τόσο από τον κυνηγετικό τύπο όσο και από τις ίδιες, είναι οι Κυνηγετικές οργανώσεις σε όλο το φάσμα τους, από επίπεδο Συλλόγου έως και Συνομοσπονδίας μιας και οι οργανώσεις μας πάντα αντέκρουαν όλες τις αντικυνηγετικές ιδεοληψίες με γνώσεις, επιστημονικά και νομικά στοιχεία, αυτός είναι ένας σκόπελος που πάντα ανέτρεπε σχέδια πολλών. Ίσως βέβαια αν οι οργανώσεις μας δεν δρούσαν μόνο με γνώμονα την επιστημονική αλήθεια αλλά έκαναν και λίγο παραπάνω «φασαρία» όπως οι αντίπαλοί μας (που μόνο φασαρία κάνουν) να τις μετρούσαν αλλιώς πολλοί από εμάς τους κυνηγούς αλλά το τι είδους οργανώσεις προτιμάμε είναι μια άλλη κουβέντα και δεν είναι του παρόντος.

Δεύτερος και πολύ σημαντικός στόχος τόσο των δηλωμένων εχθρών του κυνηγιού, περισσότερο όμως των κρυφών δήθεν κυνηγών είναι η ενότητα των κυνηγών.

Αυτή η ενότητα είναι ένα θέμα που νομίζω ότι το έχουμε αφήσει όλοι να ατονήσει και θα πρέπει άμεσα να αναλογιστούμε πόσο σώφρον και συνετό είναι κάτι τέτοιο.

Έχω εδώ και πολλά χρόνια σταματήσει να μετράω τον αριθμό των κυνηγών σε σχέση με τις εκδιδόμενες άδειες γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι ο αριθμός 200.000 που συνήθως χρησιμοποιείται είναι πολύ μικρός.
Κυνηγός δεν είναι μόνο αυτός που εκδίδει άδεια, είναι και ο γέροντας που πια δε βαστάν τα πόδια του, είναι και ο άνεργος που πια δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα, είναι και ο πιτσιρικάς που μετράει τις μέρες μέχρι την ενηλικίωση για να βγάλει άδεια, είναι πολλοί ακόμα που ο καθένας για τους λόγους του δεν μπορεί να εκδώσει άδεια κυνηγιού και να βγει στο κυνήγι.
Άρα δεν είμαστε μόνο 200.000 άνθρωποι, είμαστε υπερδιπλάσιοι ακόμα !!!

union2Όσες επιστημονικές μελέτες και να έχουμε, όσα στοιχεία, καταμετρήσεις, έργα και οτιδήποτε άλλο, η δύναμη που δίνει από μόνος του ο αριθμός των 400-500.000 ανθρώπων που αγαπούν το κυνήγι, πολλαπλασιαζόμενη και από τους οικείους τους είναι τέτοια που αν την εκμεταλλευτούμε σωστά κανένας ποτέ δε θα τολμήσει να απλώσει χέρι στο κυνήγι.

Πάνω σε αυτή τη δύναμη των πολλών χιλιάδων ανθρώπων και στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να την εκμεταλλευτούμε έχουν κατά καιρούς κατατεθεί από συναδέλφους πολλές προτάσεις, από κινητοποιήσεις – διαδηλώσεις έως και εκλογή αντιπροσώπων στη Βουλή ή το Ευρωκοινοβούλιο, όλες σωστές με τον τρόπο τους και πραγματοποιήσιμες υπό προϋποθέσεις.

Υπάρχει όμως και κάτι πιο απλό, πιο άμεσα πραγματοποιήσιμο:

Αν ασχέτως με το τι πιστεύουμε για «τα του οίκου μας», ασχέτως με το τι πιστεύουμε για τον τρόπο που πρέπει να δράσουμε και παραμερίζοντας προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες δηλώσουμε ρητά στον οποιονδήποτε προσπαθήσει να βλάψει το κυνήγι ότι αυτομάτως θα είμαστε απέναντί του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ τότε σίγουρα θα κοπεί η όρεξη πολλών.

Μαζί λοιπόν και ενωμένοι, έξω από κόμματα και πρόσωπα, μπορούμε να κρατήσουμε το κυνήγι αλώβητο και να το παραδώσουμε στα παιδιά μας όπως το παραλάβαμε από τους πατεράδες μας.

Advertisements

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: