Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έτοιμο το πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι

by στο 20/07/2016

Η ιστοσελίδα dasarxeio.com ανακοίνωσε ότι παραδόθηκε το πόρισμα της επιτροπής που είχε συσταθεί για να επεξεργαστεί τις προτάσεις του «Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι».
Το πόρισμα θα ανακοινωθεί αύριο Πέμπτη 21 Ιουλίου σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

diaologos_kinigi

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει ότι παραδόθηκε το πόρισμα της Αξιολόγησης των Απόψεων του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι, της ομάδας εργασίας του ΥΠΕΝ, που αποτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες της Δασικής Υπηρεσίας, στο αντικείμενο της διαχείρισης της άγριας πανίδας.

Ενόψει της παρουσίασης του πορίσματος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στις 11:00πμ στην αίθουσα 622 του 6ου ορόφου στο ΥΠΕΝ (Λ. Μεσογείων 119), προκειμένου να ενημερώσει τους δημοσιογράφους σχετικά με το περιεχόμενο του.

Η Συνέντευξη Τύπου του Αν. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών, Κώστα Δημόπουλου και του Διευθυντή Δασικών Έργων & Υποδομών του ΥΠΕΝ, Δημήτρη Ντινόκα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί ότι το πόρισμα θα συμβάλλει θετικά στο θέμα της διαχείρισης της άγριας πανίδας στην χώρα μας αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπάρχει πλέον σε ένα κοινό κείμενο περιληπτικά η σύνθεση όλων των (συχνά διαμετρικά αντίθετων) απόψεων όλων των φορέων και ανά ερώτηση που τέθηκε στον διάλογο, τα κυριότερα προβλήματα στην υπάρχουσα νομοθεσία, καθώς και οι πρώτες (ρηξικέλευθες) προτάσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, ιεραρχημένες χρονικά, ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα σε μία αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου με συγκεκριμένο πλαίσιο εργασίας.

Σχολιάστε

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.