Skip to content

Ενημερωτικό Υλικό από την Ιστοσελίδα της Κ.Σ.Ε.

by στο 30/06/2016

Στις 12 Ιουνίου 2016, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών έγινε η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Η φετινή Γενική Συνέλευση παρουσίασε τεράστια συμμετοχή αφού εκτός από τα μέλη της Συνομοσπονδίας – Ομοσπονδιών, συμμετείχαν πλήθος Κυνηγετικών Συλλόγων από όλη την επικράτεια καθώς και απλοί κυνηγοί.
Οι τελευταίες διαφαινόμενες δυσάρεστες εξελίξεις λόγω «Εθνικού Διαλόγου» συσπείρωσαν την κοινωνία των κυνηγών που παρουσίασε ομοψυχία και κοινό μέτωπο (το οποίο φαίνεται να αποδίδει καρπούς σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αναμείνατε για περισσότερα μέσα στις επόμενες μέρες).

Κατά τη Συνέλευση μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους μεγάλος όγκος χρήσιμου έντυπου υλικού.
Κοινή απαίτηση ΟΛΩΝ των παρευρισκομένων ήταν αυτό το υλικό να δημοσιευθεί στο διαδίκτυο ώστε να μπορεί να είναι προσβάσιμο από όλους τους κυνηγούς με σκοπό να υπάρξει η απαραίτητη εκείνη ενημέρωση που χρειάζεται ώστε να μπορεί ο καθένας από εμάς να απαντάει σε όλα τα ανυπόστατα που διαδίδουν διάφοροι (πολλές φορές και υπό το «μανδύα» της κυνηγετικής ιδιότητας).

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος ανταποκρινόμενη σε αυτήν την ΚΑΘΟΛΙΚΗ απαίτηση δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της στην ενότητα «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» ήδη από τις 24/6/2016 σε μορφή pdf, επτά (7) από τα εννέα (9) τεύχη που διένειμε σε όσους παρευρεθήκαμε στη Συνέλευση όπως παρακάτω:

2016-06-30 (3)

Ο προσχηματικός «εθνικός διάλογος» και οι πραγματικές διαθέσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι δράσεις και ο αγώνας της ΚΣΕ

Πλήρης ανάλυση των αντικυνηγετικών προθέσεων όπως αυτές εκφράστηκαν από τον Αν. Υπουργό ΠΑΠΕΝ κ. Τσιρώνη με παράθεση πλήρους ιστορικού των ενεργειών της ΚΣΕ καθώς και δημοσίευση πολλών εγγράφων που αφορούν στο θέμα του «Εθνικού Διαλόγου».
(Link στην κεφαλίδα της ενότητας, κατέβασμα του τεύχους σε μορφή pdf πατώντας ΕΔΩ)

2016-06-30 (5)Η πραγματικότητα, η γνώση και η επιστήμη δίνουν μάθημα στους αντικυνηγούς

Κείμενο που απαντά στους ανυπόστατους ισχυρισμούς και τις ιδεοληπτικές στρεβλώσεις του αντικυνηγετικού μένους που προβάλλουν διάφοροι φορείς με αναλυτικές, νομικά και επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις σε όσα, φαιδρά πολλές φορές, ισχυρίστηκαν και πρότειναν στον «Εθνικό Διάλογο» τόσο εκπρόσωποι των ΜΚΟ, όσο και εκπρόσωποι άλλων φορέων, πολιτικών ή συλλόγων.
(Link στην κεφαλίδα της ενότητας, κατέβασμα του τεύχους σε μορφή pdf πατώντας ΕΔΩ)

Η πραγματικότητα για το κυνήγι στην Ελλάδα. 

πραγματικοτηταΈνα περιεκτικό τεύχος που αναλύει συνοπτικά και τεκμηριωμένα την πραγματικότητα για το κυνήγι και την κυνηγετική δραστηριότητα στη χώρα μας που πολλοί αγνοούν.
Μέσα από 18 σελίδες αναλύεται τόσο το έργο των κυνηγών, όσο και η τεκμηρίωση της αειφορίας καθώς και η πληρότητα της νομοθεσίας που διέπει το κυνήγι.
Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι αυτό το τεύχος έχει ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ σε ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές του κοινοβουλίου ήδη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.
(Link στην κεφαλίδα της ενότητας, κατέβασμα του τεύχους σε μορφή pdf πατώντας ΕΔΩ)

Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ

θηροφυλακηΑνάλυση του έργου της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων και παράθεση στοιχείων που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης σχετικά με την τεράστια συμβολή της στην πάταξη της λαθροθηρίας στη χώρα μας.
Διαγράμματα και συγκριτικοί πίνακες που δείχνουν την πορεία των ελέγχων από την ιδρυσή της έως σήμερα, αναγνωρίσεις διεθνών οργανώσεων και πολλά ακόμα.
Μια πάρα πολύ καλή απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το έργο της αλλά και ένα χαστούκι σε όσους ισχυρίζονται ότι ως κυνηγοί παρανομούμε κατά κόρον.
Μόλις το 1,6% των ελεγχθέντων ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ βρέθηκαν παράνομοι !!!
(Link στην κεφαλίδα της ενότητας, κατέβασμα του τεύχους σε μορφή pdf πατώντας ΕΔΩ)

Βελτίωση Βιοτόπων. Φροντίζοντας για το Περιβάλλον με έργα και όχι με λόγια

βελτιωση βιοτοπων (2)Περιγραφή όλων εκείνων των ενεργειών των κυνηγών ανά τη χώρα για τις δράσεις που λαμβάνουν με σκοπό την βελτίωση των βιοτόπων που έχουν απαξιωθεί λόγω εγκατάλειψης της υπαίθρου ώστε αυτές να παρέχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις τροφής, κάλυψης, υδροληψίας κλπ σε ΟΛΗ την άγρια πανίδα.
Δράσεις που γίνονται έργα υπό τις συμβουλές του επιστημονικού προσωπικού των κυνηγών και πάντα υπό την εποπτεία/έγκριση της Δασικής Αρχής.
Έργα και όχι λόγια από τον καναπέ …
(Link στην κεφαλίδα της ενότητας, κατέβασμα του τεύχους σε μορφή pdf πατώντας ΕΔΩ)

αρτεμιςΠρόγραμμα Άρτεμις Ι & ΙΙ. Γνωρίζοντας την κατάσταση των πληθυσμών εξασφαλίζουμε την αειφορία του κυνηγίου.

Ανάλυση των δύο προγραμμάτων ΑΡΤΕΜΙΣ Ι & ΑΡΤΕΜΙΣ ΙΙ έχουν αποσπάσει κατ’ επανάληψη πολύ θετικές κριτικές, σε πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και συναντήσεων ειδικών επιστημόνων στην Ευρώπη, όπου και έχουν παρουσιαστεί, στα οποία οφείλουμε όλοι να συμμετέχουμε.
(Link στην κεφαλίδα της ενότητας, κατέβασμα του τεύχους σε μορφή pdf πατώντας ΕΔΩ)

Eρευνητικό πρόγραμμα μετανάστευσης των πτηνών στην Ελλάδα. Η επιστήμη τεκμηριώνει τις περιόδους θήρας

μεταναστευσηΜελέτη που τεκμηριώνει απόλυτα τις κυνηγετικές περιόδους καθώς αποδεικνύει ότι η κυνηγετική δραστηριότητα δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τα θηρεύσιμα μεταναστευτικά είδη.
Η αναγκαιότητα της παραπάνω μελέτης προέκυψε αφενός για την επιστημονική τεκμηρίωση της Ετήσιας Ρυθμιστικής Απόφασης Θήρας κατ’ απαίτηση του ΣτΕ, αφετέρου για την παραγωγή αξιόπιστων επιστημονικών δεδομένων για τους πληθυσμούς των μεταναστευτικών.
(Link στην κεφαλίδα της ενότητας, κατέβασμα του τεύχους σε μορφή pdf πατώντας ΕΔΩ)

 

Ελπίζουμε σύντομα να δούμε ανεβασμένα στη σελίδα της ΚΣΕ και τα δύο επιπλέον τεύχη:

Η Κλιμακωτή λήξη Θήρας στην Ελλάδα τεκμηριώνεται πλήρως σύμφωνα με τα κριτήρια του Ευρωπαϊκού οδηγού κατευθύνσεων για τη θήρα.

Τεύχος που εξηγεί για ένα προς ένα των θηρευσίμων τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να μπορεί να ισχύει η κλιμακωτή λήξη της θήρας σε αντίθεση με τα όσα ειπώθηκαν τόσο από αντικυνηγετικούς κύκλους όσο και από τον πρόεδρο της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κυνηγετικών – σκοπευτικών συλλόγων» κατά τον «Εθνικό Διάλογο».

Το κυνήγι δεν αποτελεί παράγοντα όχλησης.

Μελέτη για την πλήρη επάρκεια των περιοχών εφησυχασμού για τα μη θηρεύσιμα είδη στην Ελλάδα.

Να τονίσω κλείνοντας ότι με μεγάλη χαρά βλέπω την προσπάθεια των Κυνηγετικών Οργανώσεων προς ενημέρωση των Ελλήνων κυνηγών για τα τεκταινόμενα, κάτι στο οποίο υστερούσαμε τόσα χρόνια.

Για τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ

 

Νικόλας Αρμούτης

 

Advertisements
Σχολιάστε

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: