Skip to content

Βίντεο της Δ’ ΚΟΣΕ με τις Αντικυνηγετικές «θέσεις» στον «Εθνικό Δια(μονό)λογο»

by στο 13/06/2016

δ κοσεΒίντεο με αποσπάσματα από τις Αντικυνηγετικές «θέσεις» που τέθηκαν στον Διάλογο – κουκλοθέατρο που «οργανώθηκε» κατόπιν εντολής Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΠΕΝ για το κυνήγι δημοσίευσε η Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε.

Το βίντεο από μόνο του απαντάει αφενός στις ανυπόστατες κατηγορίες που είχαν κάποιοι εκτοξεύσει προεκλογικά για το δήθεν «κομματισμό» των Κυνηγετικών Οργανώσεων αφού προβάλλει και τονίζει τις θέσεις με τις οποίες κατέβηκε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο διάλογο.

Ακολουθούν οι γνωστές αντικυνηγετικές κορώνες της εκπροσώπου του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων μέλος του οποίου είναι και ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός καθώς και οι γνωστές αντικυνηγετικές ΜΚΟ που χωρίς καμία τεκμηρίωση ζητούν περιορισμό της κυνηγετικής περιόδου (έναρξη στις 15 Σεπτέμβρη – λήξη στις 31 Ιανουαρίου), περιορισμό ημερών κυνηγίου (να διεξάγεται δηλαδή το κυνήγι μόνο Τετάρτες και Σαββατοκύριακα) και πολλά άλλα ανεδαφικά και καταστροφικά για το κυνήγι και τη φύση αιτήματα.

Αυτοί όμως μας είχαν συνηθίσει σε τέτοιες θέσεις και λίγο ως πολύ το περιμέναμε. Αυτό που πραγματικά δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ και ειλικρινά δεν το χωράει το μυαλό μου είναι ο τελευταίος κύριος που εμφανίζεται στο βίντεο.
Είναι ο κύριος Κουρπουανίδης Νίκος, πρόεδρος της «Ομοσπονδίας Κυνηγετικών – Σκοπευτικών Συλλόγων» ή όπως έχουμε συνηθίσει να τους ακούμε ως «μη συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Συλλόγους».

Αυτός ο κύριος που εμφανίστηκε στο «Διάλογο» ως «ΚΥΝΗΓΟΣ» λίγο ως πολύ ταυτίστηκε με τις θέσεις των αντικυνηγών αφού ισχυρίστηκε και εισηγήθηκε τα παρακάτω:

 • Το κυνήγι που για όλους εμάς είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ κατά τον ισχυρισμό του είναι «άθλημα και σπορ». Αυτό ίσως από μόνο του να καταδεικνύει και την ουσία της διαφοράς μεταξύ του συνόλου των κυνηγών με την ελάχιστη μειοψηφία των μη συνεργαζόμενων που αυτός εκπροσωπεί.
 • Εισηγήθηκε τη μείωση των θηρευσίμων ανά περιοχή.
 • Ζήτησε τη λήξη του κυνηγιού των υδροβίων στις 31 Ιανουαρίου γιατί (προφανώς κρίνοντας εξ’ ιδίων τα αλλότρια) ο κυνηγός λέει, δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα είδη.
 • Εισηγήθηκε τη μεταφορά του συνόλου των χρημάτων που δαπανούμε για την άδεια στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, προφανώς αποβλέποντας στη στέρηση εσόδων των κυνηγετικών οργανώσεων και στην μετέπειτα διάλυση τους.
  Ειλικρινά όμως αναρωτιέμαι: Αφού τα χρήματα που εισπράττει το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ποτέ δεν επιστρέφουν στο κυνήγι αλλά πηγαίνουν σε άλλες δράσεις (πολλές φορές και αντικυνηγετικές ακόμα) για ποιο λόγο ένας κυνηγός να θέλει να το ενισχύσει περαιτέρω;
  Ακόμα και αν έχει τη ρομαντική ψευδαίσθηση ότι τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στο κυνήγι, αγνοεί ότι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των «θεσμών» (πρώην τρόικας).
  Αν όντως το αγνοεί κακώς πήγε «αδιάβαστος» αν πάλι δεν …
 • Ισχυρίστηκε ότι η θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων δεν υπάρχει και έχει καταργηθεί με απόφαση του ΣτΕ αγνοώντας (προφανώς) αποφάσεις Αρείου Πάγου επί του θέματος.

Συνιστώ ψυχραιμία κατά την παρακολούθηση του παρακάτω βίντεο γιατί εγώ το ποτήρι με τον καφέ το έσπασα από τα νεύρα …

Advertisements
Σχολιάστε

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: