Skip to content

Έγκριση Πιστώσεων για Έργα Αντιπυρικής Προστασίας και Οδοποιίας ή Αλλιώς «Μια Βροχή θα μας Σώσει»

by στο 27/04/2016

Εγκypen1ypen2ρίθηκε διάθεση πίστωσης ποσού 1.854.800,00 € από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του Ειδικού Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου οικονομικού έτους 2016 για την χρηματοδότηση των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την υλοποίηση έργων και εργασιών «αντιπυρικής προστασίας και οδοποιίας»

Καλά φαίνονται μέχρι εδώ τα πράγματα αλλά αν κοιτάξουμε καλύτερα την με  αρ. πρωτ. 139767/2318/25.4.2016 απόφαση της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών & Αγροπεριβάλλοντος του ΥΠΕΝ καλά θα κάνουμε να προσευχόμαστε για ένα βροχερό και χωρίς άνεμο καλοκαίρι.

Οι αιτήσεις των Δασικών Υπηρεσιών με σκοπό να εκτελέσουν έργα και εργασίες αντιπυρικής προστασίας και οδοποιίας έμειναν σχεδόν ακάλυπτες μιας και οι απαιτήσεις έφταναν τα 14.944.459,87€ !!!
Κοντολογίς το ΥΠΕΝ κάλυψε μόλις το 12,4% των αναγκών για έργα αντιπυρικής προστασίας και οδοποιίας !!!
Όπως φαίνεται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα οι ανάγκες των Δασικών Υπηρεσιών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων έμειναν πρακτικά ακάλυπτες. (Αναλυτικότερα στοιχεία στην με αρ. πρωτ. 139767_2318_2016 απόφαση του ΥΠΕΝ)

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

Ενώστε λοιπόν τα χέρια και προσευχηθείτε μέρες που είναι, να μας λυπηθεί ο «Στρατηγός Άνεμος» όπως έλεγε και ένας πάλε ποτέ υπουργός όταν καιγόταν η Ελλάδα, γιατί ούτως ή άλλως, υπηρεσίες με έγκριση πίστωσης μόλις του 12,4% των αναγκών τους, όσο φιλότιμες (υπεράνθρωπες ίσως να ταίριαζε περισσότερο) προσπάθειες και να καταβάλλουν αποκλείεται να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους αν δε βοηθήσει ο Θεός και η τύχη.

Ευκαιρία είναι όμως να συνδέσουμε τα παραπάνω με τα τεκταινόμενα στον «Εθνικό Διάλογο για το Κυνήγι» μιας και προσωπικά μου γεννώνται κάποιες απορίες – προβληματισμοί.

Πέραν της εύλογης απορίας του αν ο Αναπληρωτής υπουργός Π.ΕΝ κ. Τσιρώνης έλυσε τα σοβαρά θέματα του περιβάλλοντος καλύπτοντας ΜΟΛΙΣ το 12,4% των αναγκών της αντιπυρικής προστασίας και οδοποιίας οπότε και αποφάσισε να ασχοληθεί με τα του κυνηγίου ο μεγάλος προβληματισμός μου είναι άλλος:

Πιστεύουν άραγε πραγματικά όλοι αυτοί που ΔΗΛΩΝΟΥΝ κυνηγοί και επιθυμούν τα έσοδα των Κυνηγετικών Οργανώσεων να περάσουν όλα στο κράτος ότι αυτά θα επιστρέψουν ποτέ σε μας ως φιλοθηραματικές δράσεις;

Ειλικρινά πιστεύουν πως ένα Υπουργείο που δαπανά μόλις 1.854.800€ αντί 14.944.459€ αφήνοντας ακάλυπτες ανάγκες 13.089.659€ θα δαπανήσει ποτέ 7.000.000€ για θηροφύλαξη και άλλα πόσα για ΑΡΤΕΜΙΣ Ι & ΙΙ, για βελτίωση –  εμπλουτισμό βιοτόπων, για σημεία υδροληψίας, για εκτροφεία και για πόσα άλλα όταν δεν μπορεί καν να φροντίσει για να μην καεί το περιβάλλον, οι περιουσίες ακόμα και άνθρωποι;

Αν πραγματικά το πιστεύουν αυτό και δεν είναι ορμώμενοι προσωπικών φιλοδοξιών και απαιτήσεων τότε το μόνο που μπορώ να πω γι’ αυτούς είναι «ἄφες αὐτοῖς˙ οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι»
Για τον Κένταυρο

Νικόλας Αρμούτης

Advertisements
Σχολιάστε

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: