Skip to content

Κοπή πίτας ΚΣΕ, Στήριξη και Συμπαράσταση ή Κατευνασμός;

by στο 11/04/2016

πιτα3Με μεγάλη επιτυχία έγινε την περασμένη Τετάρτη η κοπή της πίτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και μαζί με τους εκπροσώπους των κυνηγετικών οργανώσεων παραβρέθηκαν τόσο εκπρόσωποι δημόσιων φορέων όσο και αρκετοί βουλευτές του κοινοβουλίου από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ως είθισται όλοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στην κυνηγετική δραστηριότητα αλλά φέτος αυτή η στήριξη θα πρέπει να γίνει ουσιαστική και να μη μείνει μόνο στους λόγους της εκδήλωσης διότι καλά είναι να την εκφράζουν αλλά τώρα, εν μέσω του «Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι» είναι καιρός να δείξουν έμπρακτα ότι δε μένουν μόνο στα λόγια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΣΕ: «Κατά τις τοποθετήσεις των ομιλητών από όλα τα πολιτικά κόμματα, τονίστηκε ιδιαίτερα η κοινή διαπίστωση ότι οι κυνηγοί είναι προστάτες του περιβάλλοντος, ότι το έργο της  θηροφύλαξης είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πρόληψη και καταστολή της λαθροθηρίας, καθώς επίσης, ότι οι Κυνηγετικές Οργανώσεις είναι θεσμικά συνεργαζόμενες με το κράτος και το έργο τους στοχεύει στην αναβάθμιση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αειφορική διαχείριση φυσικών πόρων της χώρας. 
Επιπλέον, οι ομιλητές τόνισαν ιδιαίτερα ότι στον Εθνικό διάλογο για το κυνήγι, που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, πρέπει να γίνει πλήρης ενημέρωση για την πραγματικότητα του κυνηγίου και η συζήτηση να βασίζεται σ’ αυτή τη γνώση.

Τέλος, είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι όλοι οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειες των κυνηγών και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος προς όφελος του περιβάλλοντος, προσπάθειες, δράσεις και έργο που πραγματοποιούνται με το ισχύον νομικό και διοικητικό καθεστώς

Μακάρι πραγματικά να εννοούν όλοι τα λεγόμενά τους και να μην είναι απλά μια προσπάθεια κατευνασμού του κυνηγετικού κόσμου που έχει θορυβηθεί πολύ από τις μέχρι τώρα διαφαινόμενες εξελίξεις.
Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μιλάν για γενικότερα καλό κλίμα και στήριξη όχι μόνο κατά την εκφώνηση των λόγων των ομιλητών αλλά και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις (στα «πηγαδάκια» όπως έχουμε συνηθίσει να τα λέμε).
Ας ελπίσουμε λοιπόν οι πολιτικοί άρχοντες να εννοούν όσα είπαν μεταξύ «τυρού και αχλαδίου» …

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements
Σχολιάστε

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: