Μετάβαση στο περιεχόμενο

Είναι η «ρεβάνς της οικολογίας» Stupid

by στο 26/03/2016

tsirvnisΔεν ξέρω πόσοι ακόμα συνεχίζουν να βλέπουν «καλές προθέσεις» του Αναπλ. Υπουργού ΠΕΝ σχετικά με τον «Εθνικό Διάλογο για το Κυνήγι».
Αν συνεχίζουν να τις βλέπουν καλό είναι να τις υποδείξουν και σε μας τους «δύσπιστους».

Εν αναμονή της επόμενης συνάντησης των εμπλεκομένων με το θέμα φορέων (τώρα το πόσο εμπλεκόμενοι φορείς είναι οι δογματικά και ιδεοληπτικά ΑΝΤΙκυνηγετικές ΜΚΟ είναι ένα άλλο θέμα) που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 30 Μαρτίου, και που ελπίζουμε επιτέλους να πέσουν οι μάσκες και να αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις όλων, παρακολουθώντας την επικαιρότητα σχετικά με άλλες αποφάσεις του Αναπλ. Υπουργού ΠΕΝ, μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τους τρόπους και το σκεπτικό του.

Διαβάζοντας για το Προεδρικό Διάταγμα που προετοιμάζει για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, θέμα που με αφορά λόγω εντοπιότητας, και που με αυτό παραχωρεί έκταση εβδομήντα τετραγωνικών χιλιομέτρων (70χλμ2) στον απόλυτο έλεγχο των ΜΚΟ εκτοπίζοντας τους κατοίκους της περιοχής [1], έπεσα πάνω στην εξής απίστευτη δήλωση:
Ο κ. Τσιρώνης με περισσό θράσος ανέφερε στο Δήμαρχο Τριφυλίας ότι “ήρθε η ώρα να πάρει ρεβάνς η οικολογία μέσω του  Προεδρικού Διατάγματος του  Κυπαρισσιακού Κόλπου …” [2].

Απλά τα πράγματα δηλαδή για το ΥΠΕΝ και τον κ. Τσιρώνη, δεν τον ενδιαφέρει η τοπική κοινωνία, δεν ιδρώνει το αυτί του από τοπική αυτοδιοίκηση αρκεί η οικολογία να πάρει την εκδίκησή της !!!

Ελπίζουμε σαν κυνηγοί να μην αντιμετωπίσει με τον ίδιο ρεβανσισμό την κυνηγετική δραστηριότητα αλλά μάλλον οι ελπίδες μας είναι φρούδες αφού ο πολιτικός χώρος του 1% από όπου προέρχεται, (Οικολόγοι Πράσινοι) υιοθετεί ήδη ως πολιτική θέση και στρατηγική επιδίωξη την «οριστική απαγόρευση του κυνηγιού στην Ελλάδα» [3]

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας είναι ο τρόπος που ο Τσιρώνης περνά τις «οικολογικές» του θέσεις και απόψεις.

Αποφεύγει τις Υπουργικές αποφάσεις και προτιμάει τα Προεδρικά Διατάγματα.

Η διαφορά της επιβολής μιας απόφασης με Υπουργική απόφαση ή Προεδρικό Διάταγμα δεν είναι απλά μια διαφορετική διαδικασία γραφειοκρατικού χαρακτήρα αλλά κρύβει και μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία αναίρεσής της στο μέλλον.
Αν υποθέσουμε δηλαδή ότι η σχεδόν σίγουρα δυσάρεστη απόφαση για το κυνήγι εκδίδεται με τη μορφή Υπουργικής Αποφάσεως τότε με μια αλλαγή προσώπων στην ηγεσία του ΥΠΕΝ που θα αποφασίσουν να λάβουν υπόψη τους τα επιστημονικά δεδομένα και όχι τις δοξασίες των οικολογούντων είναι πολύ απλό να εκδοθεί μια ίδια αντίστοιχη που να αποκαθιστά τα πράγματα στη σωστή τους τάξη.
Αν όμως εκδοθεί με τη μορφή προεδρικού διατάγματος τότε ακόμα και ένας φίλια προς το κυνήγι προσκείμενος υπουργός δεν θα μπορεί να την αλλάξει.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά στην περίπτωση των δογματικών οικολογούντων δεν μας μένουν και πολλά να ελπίζουμε …

 

Παραπομπές:

1. ΜΚΟ Εναντίον Τοπικών Κοινωνιών με Προεδρικό Διάταγμα

2. «Ανεπιθύμητος για την Πελοπόννησο ο Τσιρώνης» λέει η Περιφέρεια!

3. Θέσεις και προτάσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ για τον ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

4. Ζητούν παρέμβαση Τσίπρα για το Π.Δ. του Κυπαρισσιακού κόλπου

One Comment
  1. setter permalink

    Απο την μπιρμπιλη στο τσιρωνη και παει λεγοντας η ιστορια ,που εχει σαν σκοπο τελικα μεσα απο απαγορευσεις χρονικες χωροταξικες να βαλη τελος στο κυνηγι.
    αυτος δεν ειναι διαλογος .ναι σε[ μετρα ]που θα προστατεψουν το περιβαλλον ,αλλα και τους νομιμους κυνηγους

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: