Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έναρξη Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι ή αλλιώς «Άρχισαν τα όργανα»

by στο 08/03/2016

ceb4ceb9ceaccebbcebfceb3cebfcf82Μας το είχε πει από τον Αύγουστο ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και καθώς φαίνεται ήρθε η ώρα να αρχίσει ο «Εθνικός Διάλογος για το Κυνήγι».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας dasarxeio.com για το θέμα, μεταξύ άλλων δημοσιεύεται:»Με πρόσκληση προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, τις κυνηγετικές, περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις, φορείς, πανεπιστημιακά τμήματα και πολιτικά κόμματα που απέστειλε σήμερα η Ειδική Σύμβουλος του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κου Τσιρώνη, ανακοινώθηκε και επίσημα η έναρξη του Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι, προκειμένου να συν-διαμορφωθεί ένα νέο εθνικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο σχέδιο νόμου.
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10/03/2016 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.»

«Κοντός ψαλμός αλληλούια» λοιπόν μιας και από την Πέμπτη που μας έρχεται θα πάρουμε μια ιδέα περί τίνος θέματος τελικά θα γίνει αυτός ο πολύ-αναμενόμενος διάλογος μιας και μέχρι τώρα μόνο να εικάζουμε μπορούμε.
Η πρώτη πρόσκληση που είχε αποσταλεί ήταν λιγόλογη, και πολύ γενική και αόριστη μιας και έθετε το διάλογο σε τρεις πολύ γενικούς άξονες, μιλούσε για:

– Βιωσιμότητα του κυνηγιού με γνώμονα τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
– Προτάσεις κανόνων και διαδικασιών για το θέμα, με γνώμονα την ορθότερη και επωφελέστερη για τη χώρα και το περιβάλλον χάραξη πολιτικής.
– Εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου.

χωρίς όμως να διευκρινίζει απολύτως τίποτα άλλο.

Από την άλλη πάλι, η πρόσφατη εμπειρία από «συμβούλους για θέματα περιβάλλοντος» που είχαμε στο θέμα της ΚΟΜΑΘ με το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί παρά να μας κάνει αρκετά επιφυλακτικούς σχετικά με τις «αγαθές προθέσεις» των υπολοίπων συνδιαλεγομένων.
Άραγε οι εκπρόσωποι των φορέων που κλήθηκαν να μιλήσουν και ειδικά αυτοί των «περιβαλλοντικών και οικολογικών οργανώσεων» θα είναι τόσο σχετικοί με το θέμα όσο ο πολιτικός επιστήμων και μουσικός «Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού,Περιβάλλοντος και Δικαιωμάτων/Αλληλεγγύης» Δημητρακόπουλος; (περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ)

Θέλω να ελπίζω πως όχι και εύχομαι να μην ελπίζω μάταια.

Σε αναμονή των εξελίξεων μπορώ μόνο να ευχηθώ δύναμη, υπομονή και κουράγιο σε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν …

2 Σχόλια
  1. SAG permalink

    ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΡΚΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ.

    • Εξαρτάται ποιοί θα είναι αυτοί που θα συνομιλήσουν. Αφενός θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να ακούσουν επιχειρήματα, αφετέρου θα πρέπει να έχουν και μια σχετική ιδέα για το θέμα που θα συζητηθεί.
      Οταν π.χ. κατά την υπογραφή της ρυθμιστικής 2015-16 επισημάνθηκε από τις κυνηγετικές οργανώσεις ότι το 2016 είναι δίσεκτο άρα η λήξη πρέπει να οριστεί για τις 29 – 2 – 2016 και όχι για τις 28 υπήρξε παράγοντας του υπουργείου που είπε ότι δεν έχει σημασία μιας και η 29η πέφτει Δευτέρα και το κυνήγι γίνεται μόνο Σαββατοκύριακα. Σκεψου λοιπόν τι είδους συζήτηση και τι επιχειρήματα μπορεί να καταλάβει ένας τέτοιος συνομιλητής.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: