Skip to content

Κυνήγησε στην Αμερική, τον κατηγορούν στα Χανιά – Ιστορία για γέλια και για κλάματα νεαρού Αποκορωνιώτη

by στο 07/12/2015

Μια γκάφα ολκής της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας που κατηγόρησε άδικα κάτοικο του εξωτερικού ότι κυνηγούσε ελάφια στα Χανιά της Κρήτης.
Είναι δυνατόν να θέλουν να κάνουν τους σωτήρες των ζώων και να στερούνται της ελάχιστης γνώσης ότι στην Κρήτη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ελάφια;

Ακολουθούν δημοσιεύσεις από τοπικές ιστοσελίδες για το θέμα:

Πριν λίγες μέρες η πανελλήνια φιλοζωική ομοσπονδία κατήγγειλε νεαρό Αποκορωνιώτη, ότι παραβιάζει τη νομοθεσία για κυνήγι ελαφιού. Τα στοιχεία που βρήκε, σύμφωνα με την οργάνωση ήταν απο το facebook. Η φιλοζωική προσπάθησε να κινητοποιήσει την αστυνομική διεύθυνση Χανίων, και τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Το Apokoronaslife.gr επικοινώνησε με τον άνθρωπο που “φέρεται” να διέπραξε την παρανομία. Τον βρήκαμε στην Αμερική. Ο Γιώργος (αυτό είναι το όνομά του) ζει στίς Η.Π.Α. Όπως μας είπε οι φωτογραφίες που δήθεν κάποιοι τις βρήκαμε στο facebook είναι από την εκεί. Άλλωστε η φιλοζωική θα πρέπει να γνωρίζει ότι ελάφια δεν έχουμε στην Κρήτη. Μας ρώτησε εάν έχει γίνει ντόρος με την υπόθεση αυτή, και φάνηκε έκπληκτος που κάποιοι χωρίς να ερευνήσουν έβγαλα ανακοίνωση και την μοίρασαν στο τύπο.

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Αυτό το περιστατικό είναι τυχαίο;

Ο Αποκόρωνας τελευταία έχει δεχθεί πυρά και επιθέσεις από διάφορους που προσπαθούν να αποδείξουν οι κάτοικοι του δεν σέβονται τους νόμους.

Τυχαία όλες αυτές οι επιθέσεις προέρχονται από συγκεκριμένο σύλλογο κι από συγκεκριμένο άτομο που έχει χάσει κάθε έλεγχο και προσπαθεί συστηματικά να δυσφημίσει τον Αποκόρωνα.

Πηγή: Apokoronaslife.gr

Η επιστολή της ΠΦΠΟ όπως δημοσιεύθηκε από το flashnews.gr

«Λάβαμε γνώση και αυτοτελώς αλλά και μέσω τρίτων διαδικτυακών συνδέσμων , ότι κάτοικος της  περιοχής … Χανίων προβαίνει σε πράξεις παράνομες επιδεικνύοντας δημοσίως θηράματα, όπλα κλπ .

Όπως γνωρίζετε  βάσει του νόμου 4039/12  οι πράξεις αυτές απαγορεύονται και επισείουν ποινές και διοικητικά πρόστιμα .
Ομοίως όπως γνωρίζετε το κυνήγι ελαφιού απαγορεύεται βάσει τόσο Εθνικής νομοθεσίας όσο και  των Διεθνών Συμβάσεων Cites.

Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε , όπως επιληφθείτε άμεσα σαν Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης  και ειδικότερα Χανίων με την συνεργασία , αν  κριθεί απαραίτητο της Δίωξης διαδικτυακού Εγκλήματος.

Παραθέτουμε αναφορές για το παραπάνω θέμα:

Κατόπιν αναφορών στο διαδικτυακό χώρο Facebook ανευρέθη ο χρήστης ονόματι …… με link προφίλ……. κάτοικος ως αναφέρει στο προφίλ του, στο… Χανίων Κρήτης και με τις φωτογραφίες που σας επισυνάπτονται…..

….επιδεικνύει δημοσίως όπλα, όπως πιστόλια και καραμπίνες και επιδεικνύει δημοσίως τα θηράματα του, τα οποία τυγχάνουν ελάφια και αγριοκάάτι το οποίο ρητά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από το Ν.Δ. 86-1969, ήτοι από τα άρθρα 258 παρ. 1 περ. δ) και παρ. 2 περ. ε) καθώς και το άρθρο 287 παρ. 5 & 14.

Ο πληθυσμός του Κόκκινου Ελαφιού έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό (περίπου 600) ώστε το είδος να βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης και να χαρακτηρίζεται ως Κρισίμως Κινδυνεύον σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας.

Πως προτίθεστε να πράξετε για την ανεύρεση του εν λόγω δράστη καθώς κι έτερων δραστών αλλά και την παραδειγματική τιμωρία τους για την προστασία της πανίδας στην περιοχή της Κρήτης αλλά και σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα; Ποιες οι ενέργειες για τον έλεγχο της παράνομης οπλοκατοχής και εμπορίου όπλων στην περιοχή της Κρήτης και το παράνομο κυνήγι;

Παρακαλείσθε για την εφαρμογή του Ν.Δ. 86-1969 και τις δέουσες εντολές σας προς το προσωπικό των υπηρεσιών σας για την άμεση ανταπόκριση τους σε ανάλογα περιστατικά και την απαραίτητη ευαισθητοποίηση για την προστασία των ζώων.»

Advertisements
Σχολιάστε

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: