Skip to content

Φίδια, δράκοι και λοιπά ερπετά και τέρατα …

by στο 29/05/2015

φιδι

Μέχρι σήμερα ως κυνηγοί είχαμε κατηγορηθεί για την εξαφάνιση ειδών της πανίδας του τόπου.
“Ειδικοί οικολόγοι” κατ’ επανάληψιν μας κατηγορούσαν ότι έχουμε εξαφανίσει όλα τα είδη άγριας πανίδας ασχέτως αν τα θηρεύσιμα ήταν και είναι σε κανονικούς αριθμούς εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Αν ο άλλος είναι “ειδικός οικολόγος” τα στοιχεία και οι μετρήσεις είναι λεπτομέρειες. Αφού το λέει ο “ειδικός” έτσι είναι.

Έλα μου όμως που σε αυτή την άτιμη ζωή ό,τι και να έχεις δει ή ακούσει δεν είναι ποτέ αρκετό!

Μάθετε λοιπόν κυνηγαράδες μου ότι δεν εξαφανίσαμε τα θηρεύσιμα μόνο αλλά κάναμε και ένα άλλο μεγάλο κακό, πολλαπλασιάσαμε τα φίδια και όχι μόνο.
Διαταράξαμε τόσο πολύ το οικοσύστημα που εμφανίσαμε και καινούρια είδη !!!!

Μην απορείτε και μην εκπλήσσεστε και αν αμφιβάλλετε για τα γραφόμενα μου ρίξτε μια ματιά στο newsmessinia.blogspot και θα καταλάβετε.

Οι bloggers Μεσσήνιοι συμπατριώτες μου, επικαλούμενοι λεγόμενα “ειδικών” (“ειδήμονες” τους χαρακτηρίζουν) ισχυρίζονται ότι για την αύξηση του αριθμού των φιδιών και ερπετών αλλά και για την εμφάνιση ειδών φιδιών που δεν υπήρχαν στην περιοχή φταίει ότι “… οι κυνηγοί και τα φυτοφάρμακα έχουν εξολοθρεύσει τα περισσότερα είδη άγριων πτηνών π.χ. γεράκια, που τρώνε τα φίδια, τα ποντίκια κλπ, λογικό είναι αυτά να αυξάνονται ανεξέλεγκτα , αφού πλέον δεν έχουν φυσικούς εχθρούς.”

Το γεγονός βέβαια του να επικαλείσαι μαρτυρία “ειδημόνων” και να μην αναφέρεις καν ποιοι ειδικοί και ειδήμονες είναι αυτοί, από μόνο του “βρωμάει” αλλά ας προσπαθήσω σαν μη ειδικός να ερμηνεύσω με το φτωχό μυαλό του αγροίκου κυνηγού που διαθέτω τα επιστημονικά συμπεράσματα των “ειδημόνων”.

Μιλούν οι “ειδήμονες ειδικοί” για μείωση των αρπακτικών στην περιοχή, μόνο που μιλούν για την περιοχή από όπου κατάγομαι (από το χωριό Βάλτα συγκεκριμένα) και που επισκέπτομαι πολλάκις ετησίως τόσο για κυνήγι όσο και για αγροτικές εργασίες στην πατρική μου περιουσία.
Μόλις πριν λίγες μέρες (από 1 έως 10 Μαΐου) ήμουν εκεί για δουλειές στις ελιές και κάθε μέρα έβλεπα γεράκια να κόβουν βόλτες πάνω από το κεφάλι μου. Δεν γνωρίζω ποιος κατά την γνώμη των “ειδικών” θα ήταν ο επαρκείς αριθμός γερακιών αλλά κατά τη γνώμη της φύσης οι άρπαγες θα πρέπει να είναι σε πολύ μικρότερο αριθμό από τα θηράματά τους ώστε να διατηρείται η φυσική ισορροπία. Γι αυτό άλλωστε και έχει φροντίσει τα αρπακτικά γεννάν λιγότερες φορές και κάνουν σημαντικά λιγότερα μικρά.
Έχοντας αυτό ως δεδομένο δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε αριθμούς γερακιών συγκρίσιμους με τους αριθμούς σπουργιτιών κύριοι “ειδήμονες”.
Από την “γνωμοδότηση” των “ειδικών” όμως προκύπτουν τα εξής οξύμωρα:

– Αύξηση των φιδιών και των ποντικιών ελλείψει φυσικών θηρευτών αλλά τα φίδια τρώνε τα ποντίκια, άρα αύξηση των θηρευτών των ποντικών. Επίσης ο πληθυσμός της αλεπούς βρίσκεται σε αριθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα (μια βόλτα το βράδυ στο επαρχιακό οδικό δίκτυο θα σας πείσει “ειδήμονες”) όμως ως εκ θαύματος πάλι τα ποντίκια που αποτελούν κύριο θήραμα της αλεπούς βρίσκονται σε έξαρση.

-Τα φυτοφάρμακα επηρεάζουν κατά κύριο λόγο τα εδαφόβια ζώα μιας και είναι τα πρώτα που θα έρθουν σε άμεση επαφή με αυτά. Κι όμως, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς τα γεράκια δηλητηριάζονται από τα φυτοφάρμακα (προφανώς γιατί θα φάνε ένα ήδη δηλητηριασμένο φίδι) αλλά τα φίδια που ψεκάζονται άμεσα όχι μόνο δεν παθαίνουν τίποτα, αλλά πολλαπλασιάζονται κιόλας.

Όλα τα παραπάνω όμως είναι πταίσματα και λεπτομέρειες σε σχέση με το απύθμενης “επιστημονικής επάρκειας” συμπέρασμα για την εμφάνιση ειδών που δεν υπήρχαν στην περιοχή που δεν μπορώ παρά να το παραθέσω αυτούσιο: “Όπως λένε ειδικοί, το φαινόμενο δεν οφείλεται στο ότι ενδεχομένως οικολογικές οργανώσεις εμπλούτισαν το περιβάλλον με φίδια (!) αλλά στο ότι τα οικοσυστήματα έχουν διαταραχθεί ριζικά μέσα σε λίγες μόνο δεκαετίες, οπότε δεν είναι περίεργο το να εμφανίζονται είδη ζώων, ερπετών ή εντόμων σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν πριν ή σε διαφορετικές συχνότητες απ’ ό,τι στο παρελθόν.”

Για όπα ρε παιδιά για να δω αν κατάλαβα καλά γιατί είπαμε, “ειδικός ειδήμων” δεν είμαι. Κοντολογίς μας λένε οι ειδικοί ότι ένα είδος φιδιού που δεν υπήρχε ποτέ στην περιοχή βρήκε πρόσφορο έδαφος και εμφανίστηκε;
Πως στο καλό έγινε αυτό; Για φίδι μιλάμε, όχι για ένα ζώο με την ικανότητα να ταξιδεύει εκατοντάδες ή χιλιάδες χιλιόμετρα. Το φιδάκι “ειδικοί” μου ούτε πόδια να τρέξει έχει, ούτε φτερά να πετάξει. Το φίδι δεν μεταναστεύει και για να εμφανιστεί σε περιοχή που ποτέ του δεν υπήρξε αλλά και σε αριθμούς τόσους που να θορυβήσει την τοπική κοινωνία, κάποιος το μετέφερε εκεί. Τώρα “οικολόγος” ήταν αυτός, φιδέμπορας ήταν δεν ξέρω, αλλά μόνο του αποκλείεται να πήγε.

Ίσως να μην έπρεπε να μπω στη διαδικασία της τόσης ανάλυσης και να βράβευα και εγώ όπως πολύ σωστά έκανε το φίλιο site ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ τους “ειδικούς” και τους “ειδήμονες” παρέα αλλά δεν μπορώ.
Όταν διαβάζω ότι “ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ” να με συμπαθάτε “ειδικοί” μου αλλά θα σας στολίσω όχι μόνο με το βραβείο “ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΗΛΗΘΙΟΤΗΤΑΣ” που σας απένειμαν οι ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ αλλά πάρτε και από μένα το βραβείο της μεγαλύτερης κομπογιαννίτικης (παρά)πληροφόρησης.
Ρε απίθανοι τύποι ποιος κυνηγός πυροβολεί γεράκια; Δεν σας έκανε ποτέ εντύπωση γιατί τα περισσότερα πυροβολημένα γεράκια βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές;
Γεράκια “ειδικοί και ειδήμονες” πυροβολούνται (κακώς) από ανθρώπους που προσπαθούν να προστατεύσουν τις κότες τους από αυτά, όχι από κυνηγούς !!!!

Κλείνοντας και μιας και είναι της μόδας να σας παραπέμψω ελλείψει αρπακτικών στον Σερραίο φιδοκυνηγό, αυτός θα μας σώσει ….

 

Advertisements
Σχολιάστε

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: