Skip to content

Προσφυγών το ανάγνωσμα

by στο 05/12/2013

Συμβούλιο ΕπικρατείαςΤα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου” λέει ο θυμόσοφος λαός αν και στην περίπτωσή μας καλό θα ήταν να το παραφράζαμε στο “Τα ίδια Αγγελάκη μου, τα ίδια Άγγελε μου”.

Δεν σκοπεύω να μπω στη διαδικασία να αναλύσω την προσφυγή του συλλόγου “ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ” δια του προέδρου της γνωστού και μη εξαιρετέου Άγγελου Αγγελέτου μιας και αφενός στερούμαι νομικών γνώσεων, αφετέρου τα έχουν ήδη πει και αναλύσει πάρα πολύ καλά τόσο ο “Τρυποφράκτης” στο πολύ καλό iHunt όσο και ο δικηγόρος Αθηνών κ. Φαίδων Δημόπουλος σε συνέντευξή του στο notioanatolika.gr
Θα ήθελα όμως να κάνω μια απόπειρα παράθεσης ορισμένων στοιχείων αλλά και προβληματισμών ώστε να μπορέσει όποιος ενδιαφέρεται να σχηματίσει προσωπική άποψη για την σοβαρότητα και την εγκυρότητα του εν λόγω Συλλόγου αλλά και των μελών που τον διοικούν και τον απαρτίζουν.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Αγγελέτο, η προσφυγή του δεν κινείται κατά των κυνηγών αλλά εναντίων του ΥΠΕΚΑ, μάλιστα απορεί και εξανίσταται που οι κυνηγοί θεωρούν ότι οι νομικές του κινήσεις εκλαμβάνονται ως επίθεση εναντίων τους.
Σε άλλες κατά καιρούς δηλώσεις του βέβαια έχει πει ότι ένας από τους πολλούς στόχους του είναι η πλήρης και καθολική απαγόρευση του κυνηγιού στην Ελλάδα.
Τελικά τι από τα δύο να ισχύει; Θέλει άραγε τον εν λόγω άτομο τη διόρθωση του νομικού πλαισίου διεξαγωγής της θήρας ή την κατάργηση αυτής με κάθε τρόπο;
Αν ήθελε την κατάργηση του κυνηγιού λογικά θα έπρεπε να κινηθεί εναντίον του “Δασικού Κώδικα” και όχι εναντίον της ετήσιας ρυθμιστικής απόφασης.

Η προσφυγή του λοιπόν κατά της ρυθμιστικής μπορεί να είναι νόμιμη είναι όμως ηθική και αντρίκεια;

Τα αποτελέσματα όλων των προσφυγών του (θυμίζω έχει ως τώρα προσφύγει για τα έτη 1993, 1994, 1998, 2000, 2001 και 2009) ήταν πρακτικά μηδενικά αφού το μόνο που κατάφερε ήταν μια ελάχιστη όχληση προς την κοινότητα των Ελλήνων κυνηγών και μια επιβάρυνση με λίγο παραπάνω τρέξιμο προς τις οργανώσεις μας προκειμένου αυτές να προσκομίσουν νέα στοιχεία και μελέτες. Εκτός αυτών λοιπόν δεν κατόρθωσε να σταματήσει το κυνήγι ούτε για μία μέρα.
Γιατί άραγε επιμένει στον ίδιο αναποτελεσματικό τρόπο αφού το μόνο που κατορθώνει είναι να μας κάνει αέρα στα φρύδια;

Ας δούμε όμως λίγο τον σύλλογο “ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ”
Σύμφωνα με στοιχεία δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Μελετών (ekke.gr) η “ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ” είναι σύλλογος – σωματείο αποτελούμενο από εκατόν είκοσι (120) μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου, διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από έξι (6) άτομα, προσφέρουν δε εθελοντική εργασία σε αυτόν δέκα (10) άτομα.
Ταμειακώς εντάξει όμως είναι μόνο τρεις (3) !!! Ούτε καν οι έξι του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχουν φροντίσει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους !!!

Όπως έγραψα και στην αρχή, στερούμαι νομικών γνώσεων αλλά από όσο μπορώ να γνωρίζω για τη δημιουργία οποιουδήποτε συλλόγου απαραίτητα είναι κατ ελάχιστον είκοσι (20) μέλη, όταν ένα μέλος δεν είναι εντάξει προς τις υποχρεώσεις του προς το σύλλογο λογικά θα πρέπει να διαγράφεται οπότε με βάση τον παραπάνω συλλογισμό μιλάμε για ένα σύλλογο που στην ουσία δεν έχει καν είκοσι μέλη για να συνεχίσει να υφίσταται.
Χρήσιμο επίσης θα ήταν να αντιπαραβάλλουμε τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του εν λόγω συλλόγου με τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του δικηγορικού γραφείου του προέδρου του.
Σύμφωνα με τη δημοσίευση στο Ε.Κ.Κ.Ε. η έδρα της ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 2-4 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Τηλ.: 210-9212265 Φαξ: 210-9212265.

Με μια αναζήτηση στο Google για το όνομα “Άγγελος Αγγελέτος” το vrisko.gr προβάλει ένα δικηγορικό γραφείο με διεύθυνση Βενιζέλου Ελευθερίου 2 Καλλιθέα και τηλέφωνο: 2109212265.

Δηλαδή με λίγα λόγια μιλάμε για ένα σύλλογο με τρία εντάξει στις υποχρεώσεις τους μέλη που στεγάζετε στο δικηγορικό γραφείο του ιδρυτή – προέδρου – υπεύθυνου επικοινωνίας του.

Κατά πόσο ένας τέτοιος σύλλογος είναι σοβαρός και αξιόπιστος το αφήνω στην κρίση του καθενός κρατώντας τα προσωπικά μου συμπεράσματα για τον εαυτό μου μιας και δεν θέλω να προκαταλάβω θετικά ή αρνητικά κανέναν …

Advertisements

From → Διάφορα

6 Σχόλια
 1. Μόλις πληροφορήθηκα από φίλο ότι ο πρόεδρος της “ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” με το επίπεδο και την ευγένεια που τον χαρακτηρίζουν σχολίασε τη δημοσίευση του blog στον λογαριασμό του στο facebook.
  Από τα όσα «όμορφα» έγραψε σε ένα θα σταθώ:
  Έχει δίκιο για το «ανώνυμος» οπότε θα του θυμίσω το όνομά μου μιας και υπήρξαμε συνομιλητές μέχρι το Μάρτιο του 2012 όπου το ίδιο επίπεδο που τον διακρίνει στη παραπάνω ανάρτηση με έκανε να πάψω κάθε συζήτηση μαζί του.
  Δια το πιστόν λοιπόν Νικόλας Αρμούτης.
  Τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς του προς το άτομό μου τους αφήνω ασχολίαστους μιας και καθώς φαίνεται έχουμε εντελώς διαφορετική αντίληψη της έννοιας «επίπεδο»…

 2. Θάνος permalink

  Έγραψες κοτζάμ κατεβατό για να καταλήξεις σ’ αυτό εδώ;

  «Δηλαδή με λίγα λόγια μιλάμε για ένα σύλλογο με τρία εντάξει στις υποχρεώσεις τους μέλη που στεγάζετε στο δικηγορικό γραφείο του ιδρυτή – προέδρου – υπεύθυνου επικοινωνίας του.»

  Και γιατί μας το λες; Για να μας αποδείξεις ότι είσαι σοβαρός κουτσομπόλης;
  Είσαι- είσαι.

  • Μόνο αυτό διάβασες Θάνο;
   Αν μόνο αυτό κατάλαβες τότε είμαι κουτσομπόλης και μάλιστα μεγάλος …

 3. Η παρακάτω απάντηση στάλθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου “ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ” με e-mail χθες και διέφυγε της προσοχής της διαχείρισης του blog.
  Δημοσιεύεται αυτούσια παρακάτω:

  Όνομα: ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
  Email: a……o@otenet.gr
  Μήνυμα: ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ, ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΠΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ (ΚΗΡΥΞΗ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ. ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΨΗΦΟΘΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΑΤΗΡΙΑ, ΕΞΕΔΙΔΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ)ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΟΛΟΪΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΔΗ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΤΙΜΙΑΣ ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.
  ΘΥΜΗΣΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΑΣ ΕΤΡΕΧΑΝ ΣΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΛΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΕΠΙΣΤΡΕΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΜΑΔΑ «ΕΓΚΥΡΩΝ» ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΩΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ, ΜΟΝΙΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ, ΠΑΡΕΛΕΙΨΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΧΟΡΗΓΕΙΕΣ, ΚΛΠ.
  ΤΕΛΟΣ, ΑΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΟΧΙ ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΕΝΤΑΞΕΙ (ΣΟΒΑΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ) ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ, ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ. ΕΠΩΜΙΖΟΜΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ. ΟΠΩΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΑΝΩ ΓΝΑΘΩ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ «ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ» ΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΑΛΟΓΩΝ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ (ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΔΡΟΜΙΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΚΔΙΔΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ. ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙ (ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ)ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΔΕΙΞΕΙ…
  ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ…

  Time: 05/12/2013 at 20:04
  Διεύθυνση IP: ————-
  Contact Form URL: https://kentayros.wordpress.com/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b1/
  Στάλθηκε από μη πιστοποιημένο επισκέπτη.

 4. matsolamia permalink

  Και εγω ειχα την εντυπωση (δεν ειμαι νομικος) πως για να εχει νομικη υποσταση ενας συλλογος, πρεπει να εχει 21 μελη, καταστατικο, να γινονται συνελευσεις που υπογραφουν ο προεδρος, ο γραμματεας, κτλ…
  Πανελληνοι ζωοφιλοι δεν υπαρχουν αλλοι? Αφου και ειναι δυσβασταχτα τα οικονομικα….
  Ή μηπως ΔΕΝ θελει κανεναν αλλον στον συλλογο για να κανει αποκλειστικο κουμαντο?
  Αλλα τοτε δεν μιλαμε για συλλογο, σε καμια περιπτωση!!
  Απλως εκμεταλευση της νομοθεσιας, για προσωπικους σκοπους!!
  Ισως ακριβως οπως εγινε και με την εκδοση της ΝΕΑΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ…. (η «ατιμια»)
  Νομικα ολα ενταξει οι κυνηγοι στα βουνα και …. οι σαμπανιες μεσα. !!!
  Καποιος να πλυνει τα ποτηρια μαγκες!! χαχαχαχαχχαχαχααχχα

  (* οσο για το τι εκαναν οι αλογομουρηδες κτλ… σκασιλα μας… σιγα ,μην Ιδρωσει το αυτι μας για μια γναθο, οταν σου περισευει το χαμογελο στον θανατο ενος κυνηγου…!!)

 5. karagilanis panagiotis permalink

  τι να απαντησεις σε εναν ανθρωπο τωρα που προσπαθει να «προσβαλει» ενα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αυτης της χωρας…γιατι ετσι του «καπνισε»…..Σε ΠΟΙΑ χωρα του κοσμου τα ανεχονται αυτα??????..Συγχαρητηρια για το αρθρο σου Νικο.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: