Skip to content

Περισσότερα στοιχεία για το θέμα της απελευθέρωσης φιδιών από «οικολόγους»

by στο 20/06/2013

Κείμενο του συναδέλφου κυνηγού Αποστολίδη Ιωάννη δημοσιευμένο στην ομάδα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΥΝΗΓΙ

oxia-livadionΤο παρακάτω κείμενο είναι συντεταγμένο από έναν κυνηγό εν ονόματι Αποστολίδη Ιωάννη και αφορά όλους τους κυνηγούς κυρίως αλλά και μη…

Πρέπει να αρχίσω λέγοντας ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στον θυροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς κύριο Παναγιωτη Τσαλκιτζη αν και το μπραβο το θεωρώ λίγο και είναι λίγο για τους εξής λόγους:
Προ ημερών ο εν λόγω θηροφύλακας κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του κατά τον έλεγχο του σ’ ένα όχημα που κινούνταν ύποπτα διαπίστωσε πως κάποιοι «τύποι-ψευτοοικολόγοι» απελευθέρωναν φίδια όπως οχιές αλλά και είδη που δεν ανήκουν στην ελληνική πανίδα.
Κατά τον έλεγχο που τους έγινε παρουσίασαν έγγραφα γεμάτα από σφραγίδες, υπογραφές και άλλα φρουφρού με αποτέλεσμα να γίνουν προσωρινά πιστευτοί και να συνεχίσουν το έργο-έγκλημα τους, όμως ο εν λόγω θυροφύλακας ψάχνοντας στην πορεία τους νόμους του Δασαρχείου και της θυροφυλακής διαπίστωσε το εν λόγω έγκλημα.
Κατόπιν κινητοποιήθηκε και άσκησε εναντίον τους μήνυση στο Δασαρχείο. Η αρμόδια κρατική υπηρεσία αν και με μικρή καθυστέρηση απήντησε πως δεν έχει δοθεί πότε τέτοια νόμιμη άδεια σε κανένα!!!!

Τώρα τι σημαίνουν όλα αυτά? Χρόνια τώρα στους κυνηγετικούς κύκλους μιλούσαμε για σκιώδεις τύπους που απελευθέρωναν οχιές αλλά και λύκους με παράξενη συμπεριφορά «πολλοί κτηνοτρόφοι και κυνηγοί γίνανε μάρτυρες συμπεριφοράς λύκων που προσπερνώντας τα αιγοπρόβατα επιτίθεντο στους σκύλους «λες να είναι μαθημένοι έτσι λέω εγώ…?

Το θέμα όμως είναι ότι μέχρι σήμερα διάφορες οικολογικές οργανώσεις έθεταν το θέμα αυτό πως άνηκε στη σφαίρα του παραλόγου και της κυνηγετικής παραφιλολογίας. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ????

Αυτό που τώρα είπαν αφού μαθεύτηκε το συμβάν είναι το εξής: ξεκινώντας από το κόμμα των οικολόγων πράσινων αλλά και πολλές άλλες οικολογικές οργανώσεις και κάποιες ΜΚΟ ήρθαν σε τηλ. επικοινωνία με την ομοσπονδία αρνούμενοι κάθε ανάμιξή τους στο περιστατικό. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι πλέον δεν μπορεί να μας πει κανείς μυθοπλάστες και κολλημένους.

Βέβαια αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν ένας ιδιώτης να λειτουργεί έτσι χωρίς να υπάρχει κάποια οργάνωση από πίσω του. Μετά την επιτυχία του θυροφύλακα Παναγιώτη Τσαλκιτζη του ΚΣ Κιλκίς ελπίζουμε όλοι πως θα είναι η αρχή του τέλους αυτών των σκοτεινών αντικυνηγετικών δυνάμεων και εν δυνάμει εγκληματιών.

Το θέμα ήδη έχει φτάσει στον αρμόδιο εισαγγελέα και θα πρέπει όλοι οι ΚΣ της Ελλάδος να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα. Τα μάτια όλων μας ανοιχτά και ένα μεγάλο μπράβο ξανά στον θυροφύλακα του κυνηγετικού συλλόγου Κιλκίς κύριο Παναγιώτη Τσαλκιτζη.

Υ.Γ. Προ ημερών εντοπίστηκε ίδιου τύπου όχημα μάρκας ΚΙΑ να απελευθερώνει τσακάλια μεταξύ Κιλκίς και Σερρών. Διέφυγε έγκαιρα και δεν είχε πινακίδες. Ελπίζουμε να λειτουργήσει η δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι αυθαίρετοι ψευτοοικολόγοι-αντικυνηγοί. Να σημειώσω πως σε αυτήν την περίπτωση που επιτέλους πιάστηκαν από αρμόδιο όργανο αυτοί οι απελευθερωτές αρπακτικών ο θηροφύλακας δεν έκανε απλά την δουλειά του αλλά ξεκίνησε ή μάλλον εύχομαι να ξεκίνησε το τέλος στην ασυδοσία κάποιων σκοτεινών αντικυνηγετικών και απαξιωτών της υπαίθρου έργο….σειρά έχει πλέον όπως προανέφερα ο εισαγγελέας…
Ειδωμεν…

Advertisements

From → Διάφορα

3 Σχόλια
 1. maGma permalink

  Σύμφωνα και με το Δελτίο Τύπου της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, στο συγκεκριμένο περιστατικό, οι δύο «μελετητές φιδιών», ανάμεσα στα άλλα φίδια είχαν και οχιά;
  Αναζητώντας πληροφορίες για τα φίδια, είδα και πληροφορίες για την Οχιά της Μήλου. Στις φωτογραφίες όμως είδα οχιές της Μήλου σε κόκκινο, κεραμιδί, γκρίζο καθώς και μία φωτογραφία από υποείδος. Υποείδος δεν σημαίνει υβρίδιο (άτομο που προέρχεται από γονείς που ανήκουν σε διαφορετικά είδη); Αυτό σημαίνει ότι στην Μήλο έχει επέλθει ήδη υβριδισμός, ειδικά σε αυτό το τόσο σημαντικό και αυστηρά προστατευόμενο είδος; Ή μήπως οι φωτογραφίες με τα υβρίδια (υποδείδη) απαντώνται στα υπόλοιπα νησιά (Κίμωλος, Πολύαιγος και Σίφνος)
  http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=175&sid=144
  Πολύ πιθανόν, απλά να έχει λάθος στις φωτογραφίες. Γνωρίζετε μήπως κάποια άλλη πηγή πληροφόρησης για φίδια;

  • Η φωτογραφία είναι τυχαία.
   Επειδή η υπόθεση έχει πάρε το δρόμο της δικαιοσύνης δεν έχουν κοινοποιηθεί περισσότερα στοιχεία.

 2. maGma permalink

  Άκυρο το προηγούμενο μήνυμα. Βρήκα τις επίσημες εικόνες της οχιάς της Μήλου.
  http://reptile-database.reptarium.cz/species?genus=Macrovipera&species=schweizeri

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: