Skip to content

Νομικά εναντίον των «Οικολόγων Πράσινων» θα κινηθεί κυνηγός.

by στο 18/02/2013

Από την Β ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ

Μυτιλήνη, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

greensΈπειτα από την καταγγελία των «Οικολόγων Πράσινων» ότι κυνηγοί περιφέρονται ένοπλοι μέσα στα Καταφύγια Άγριας Ζωής, σας πληροφορούμε ότι ο εικονιζόμενος πολίτης στη φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι «Οικολόγοι Πράσινοι» και φερόμενος ως λαθροθήρας,  βρίσκεται σε περιοχή που επιτρέπεται η θήρα,  γεγονός το οποίο μπορεί να επιβεβαιώσει και η Δ/νση Δασών Λέσβου.

Για το λόγο αυτό ο συγκεκριμένος πολίτης της φωτογραφίας θα κινηθεί νομικά, όπως μας ενημέρωσαν, τόσο ο ίδιος όσο και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλλονής, του οποίου είναι μέλος. Διότι παρά το γεγονός, ότι η πινακίδα του αυτοκινήτου δεν φαίνεται, στην μικρή κοινωνία που ζει αναγνωρίστηκε και εκτέθηκε από το συκοφαντικό δημοσίευμα ενώ στην ουσία ήταν καθ’ όλα νόμιμος.

Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι κάποιοι διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους σε άρθρο στις 06/02/2013, ότι δήθεν όπου δεν υπάρχουν θηρεύσιμα είδη, λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών, θα πρέπει οι κυνηγοί να καταπατούν τα Καταφύγια Άγριας Ζωής.

Θέλουμε να επισημάνουμε στους «Οικολόγους Πράσινους» ότι η ανακοίνωση τους είναι άκρως προσβλητική και συκοφαντική. Αναφέρονται σε χιλιάδες συνανθρώπους μας χαρακτηρίζοντας τους ως αγρίους, οι οποίοι ασκούν τη δραστηριότητα της θήρας που είναι θεσμικά κατοχυρωμένη και  κρίνεται παγκοσμίως ως ορθολογική στη διαχείριση της άγριας πανίδας, αλλά στην χώρα των υποχόνδριων και της στείρας απαγόρευσης θεωρείται από μερικούς, έγκλημα. Αναφαίρετο δικαίωμα τους να έχουν τις απόψεις τους και να τις προβάλουν, όχι όμως να συκοφαντούν και να ειρωνεύονται.

Τους καλούμε τις επόμενες φορές που θα γίνουν αποδέκτες αναφορών πολιτών για πολίτες –κυνηγούς (όπως στη φωτογραφία που δημοσίευσαν), να ενημερώνουν άμεσα τη Δασική Υπηρεσία ή τους Ομοσπονδιακούς Φύλακες Θήρας για να επέμβουν, ως οι πλέον αρμόδιοι και όχι να κρίνουν αβασάνιστα και ψευδώς μέσα από δελτία –καταγγελίες.

Ασκείτε , κύριοι, πολιτική με επιδοτήσεις, αλλά όχι διαχείριση.

Δεν θεωρούμε ότι η θήρα ως δραστηριότητα δυσφημεί το νησί της Λέσβου σε ξένους παρατηρητές της φύσης. Οι κυνηγετικές οργανώσεις ως θεσμικοί διαχειριστές του περιβάλλοντος και ως συνεργαζόμενοι με το Υ.ΠΕ.Κ.Α., δαπανούν ετησίως από τον προϋπολογισμό τους, μεγάλα ποσά σε προγράμματα βελτίωσης βιοτόπων για την άγρια πανίδα, μελέτες διαχείρισης (ΑΡΤΕΜΙΣ Ι, ΑΡΤΕΜΙΣ ΙΙ, Φαινολογία της μετανάστευσης των αποδημητικών ειδών, Συμμετοχή στο πρόγραμμα επιτήρησης της Λύσσας κ.α.) καθώς και φύλαξης μέσω της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και των Θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Συλλόγων.

Τέλος, οι πολίτες –κυνηγοί (3.000 στο νησί της Λέσβου) συμβάλλουν στην οικονομία του νησιού, ενισχύοντας περαιτέρω τον εσωτερικό τουρισμό και την αγορά για όσο διαρκεί το κυνήγι.

Για το Δ.Σ.

   Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Λεμάνης Παντελής                                                                 Πλιάκας Βασίλης

Την «καταγγελία» των «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ» μπορείτε να τη βρείτε στο: http://lesvosgreens.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5.html

Σε αυτό το blog έχει δημοσιευθεί και η επίμαχη φωτογραφία που υπάρχει στην κορυφή της ανάρτησης.

Advertisements
2 Σχόλια
 1. SETTER permalink

  ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Καλά θα κάνει ο άνθρωπος αλλά δεν ξέρω αν τελικά θα βρει το δίκιο του.
   Δυστυχώς μερικές φορές το λογικό απέχει από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ιδιαίτερα όταν στη μέση μπαίνουν δικηγόροι και πολιτικοί.
   Κάτι μου λέει ότι σε αυτή την υπόθεση θα ανακατωθουν και τα δυο ….

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: