Skip to content

Το μάρκετινγκ… της Τήλου

by στο 16/12/2012

Είναι βέβαιο πως θα έχει διαφορετική γνώμη η νέα δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά – Αλιφέρη, αλλά προσωπικά συνεχίζω να πιστεύω ότι η Τήλος αποτελεί ένα… σύμβολο για το πώς διαστρέφονται οι περιβαλλοντικές έννοιες σε αυτή τη χώρα!

Το μάρκετινγκ... της Τήλου

Η κ. Καμμά – Αλιφέρη, κουνιάδα του αποβιώσαντος δημάρχου που αντικατέστησε, συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα… της Τήλου με όρους επικοινωνιακούς, με όρους ενός τηλεοπτικού μάρκετινγκ που στο επίκεντρό της έχει την καθολική απαγόρευση κυνηγίου, η οποία εξακολουθεί για χρόνια να ισχύει στο νησί… Δεν είναι πολύς ο καιρός που έβγαινε σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις για να προειδοποιήσει πως… επίκειται απόβαση κυνηγών στο νησί, δεν είναι καιρός που φαντασιωνόταν εισβολές «εξολοθρευτών»… στη νησιώτικη «επικράτειά» της, σε ένα καλοφτιαγμένο «παραμύθι» όπου… οι δράκοι κρατούσαν κυνηγετικά όπλα και ήταν ντυμένοι στα χακί!

Τίποτα, βέβαια, απ’ όλα αυτά δεν έγινε…

Οι εκφωνήσεις τρόμου της κ. δημάρχου έπιασαν τόπο, και η καθολική απαγόρευση κυνηγίου στην Τήλο συνεχίστηκε –απρόσκοπτα– και φέτος.

Η κ. Καμμά – Αλιφέρησυνεχίζει να διατυμπανίζει όπου μπορεί ότι ο… οικοτουρισμός έχει μετατρέψει το νησί σε έναν παράδεισο… εισαγόμενων δολαρίων και ευρώ, επειδή ακριβώς απαγορεύθηκε το κυνήγι που έδιωχνε τους τουρίστες. Και για του λόγου το αληθές, αναφέρει πως μέσα σε 10 χρόνια απαγόρευσης φτιάχτηκαν στο νησί… 30 σπίτια από ξένους!

Τι μου λες; Αυτές, λοιπόν, είναι οι περιβαλλοντικές επενδύσεις, που θα μετέτρεπαν το νησί σε έναν διεθνή παράδεισο για «οικοτουρίστες»;

Είναι κατάκτηση για το νησί η πώληση κτημάτων και σπιτιών από τους κατοίκους του σε Ευρωπαίους ή Αμερικανούς με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη;

Πόσοι, ποιοι και πόσα κέρδισαν στην Τήλο, από τα δέκα ακίνητα που πωλήθηκαν ή μεταβιβάσθηκαν κατά μέσο όρο κάθε χρόνο;

Πρέπει… να κουραστεί λίγο περισσότερο η κ. δήμαρχος αν θέλει να είναι πειστική. Ας μας πει λόγου χάριν πόσοι… «οικοτουρίστες» βρίσκονταν στο νησί στα τέλη του Σεπτέμβρη, γιατί οι ντόπιοι που μας τηλεφωνούν λένε… «ούτε ένας για δείγμα»!

Και εμείς θυμόμαστε πως, όταν ακόμα επιτρεπόταν το κυνήγι στην Τήλο, η έναρξη ήταν στις 20 Οκτωβρίου που οι οικοτουρίστες είχαν ήδη αναχωρήσει για Ευρώπη και Αμερική.

Στα γραφεία του Δημαρχείου της Τήλου υπάρχουν βέβαια σχέδια και μελέτες αρκετών εκατομμυρίων… για το μέλλον.

Αρκεί να πιστέψει κανείς μελέτες που λένε ότι όλα τα σπάνια ζωικά είδη της γης είναι μαζεμένα εκεί ή ότι η Τήλος αποτελεί έναν… εν δυνάμει υγροβιότοπο (!), παρότι στο νησί δεν υπάρχει η παραμικρή φυσική υδάτινη επιφάνεια…

Αναδημοσίευση από ΕΘΝΟΣ άρθρο του Δημήτρη Στριλάκου

Σχολιάστε

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: