Skip to content

Απάντηση του Προέδρου της Γ΄Κ.Ο.Π. κου Μαρκόπουλου στο άρθρο με τίτλο «ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ» του κου Φωτακόπουλου

by στο 08/06/2012

Αγαπητέ Νίκο,

Πληροφορήθηκα με καθυστέρηση το άρθρο σου από 2-6-2012 αφού όπως ήδη γνωρίζεις νοσηλευόμουν με καρδιολογικό πρόβλημα από την 31-5 μέχρι την 6-6-12.

Και τώρα επί του προκειμένου. Ο Πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Κ.Ε.Κ., ο φίλος Γιώργος Τσαγκανέλιας, εξέδωσε ανακοίνωση ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών όπου επιδοκίμαζε τις επιλογές των κομμάτων τα οποία στις λίστες τους περιλαμβάνουν κυνηγούς. Γι’ αυτή την ανακοίνωση εγώ προσωπικά ουδέποτε ερωτήθηκα και ως εκ τούτου ουδέποτε εξέφρασα άποψη επί του θέματος ή συμφώνησα στην έκδοση της οποιαδήποτε ανακοίνωσης.

Και επειδή το θέμα προφανώς ξεκίνησε από την υποψηφιότητα του Νίκου του Σταθόπουλου διευκρινίζω ότι ως Κώστας Μαρκόπουλος βλέπω θετικά αυτή την επιλογή του προέδρου της Δ΄ ΚΟΣΕ να είναι υποψήφιος με το κόμμα που τον εκφράζει πολιτικά και μάλιστα με την ιδιότητα του αυτή θεωρώντας ότι σε κάθε κόμμα εξουσίας ή παρουσία κυνηγού και ο επιθυμητός παρεμβατισμός του στα θέματα του κυνηγίου θα λειτουργήσει θετικά για το ίδιο το κυνήγι.

Τον Νίκο Σταθόπουλο τον θεωρώ ικανό κυνηγετικό στέλεχος με γνώση του αντικειμένου και πιστεύω ότι από την εμπλοκή του αυτή θα προσφέρει. Όπως θα προσφέρει και ο Γιώργος Παππάς, ο Θανάσης Παφίλης, o Ζώης Κολιός, ο Γιάννης Κουτσούκος, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Γιώργος Βλάχος, ο Δημήτρης Κουσελάς, ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο Θανάσης Γιαννόπουλος, ο Θανάσης Δαβάκης και όποιοι άλλοι ενεργοί κυνηγοί συμμετέχουν σε πολιτικούς συνδυασμούς.

Ξέρεις καλά κι εσύ και όσοι με γνωρίζουν ότι πάντα θέλω να βλέπω με αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα τα πράγματα. Και βέβαια όλα τα πιο πάνω τα εννοώ ανεξάρτητα από την πικρία μου για την στάση και τη συμπεριφορά αρκετών συνδικαλιστών όλων των βαθμίδων του χώρου απέναντι στο Κ.Ε.Κ. και στην αληθινή και μεγάλη προσπάθεια που κάναμε και εσύ και εγώ και ο Αραμπατζής και αρκετά ακόμα άτομα που πιστέψαμε σ’ αυτόν τον αγώνα και δώσαμε την ψυχή μας σ’ αυτόν στις ευρωεκλογές του 2009.

Κι εμείς οι λίγοι συναγωνιστές σ’ εκείνη την ειλικρινή προσπάθεια που κάναμε χωρίς τη βοήθεια των πολλών καταφέραμε αυτό που καταφέραμε 1,25% και όγδοο κόμμα μεταξύ 27 που συμμετείχαν σε αυτές.

Κανείς από όλους εμάς τους υποψήφιους του Κ.Ε.Κ. στις ευρωεκλογές του 2009 δεν είχαμε οφίτσια, δεν είχαμε κανένα άλλο σκοπό παρά το πώς θα κερδίσει το κυνήγι και ο Έλληνας κυνηγός. Όσοι δεν βοήθησαν την προσπάθεια τότε, ας ζήσουν με τις τύψεις της συνείδησής τους.

Εγώ προσωπικά ξέρεις ότι δεν δίστασα να σκίσω την κομματική μου ταυτότητα και από τότε δηλώνω πολιτικά ανέντακτος. Οι κυνηγοί της Ελλάδος αν είχαν την οργάνωση που θα έπρεπε είναι σίγουρο ότι θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το πολιτικό γίγνεσθαι του σήμερα.

Έχω δε τη συνείδησή μου απόλυτα ήσυχη γιατί πιστεύω ότι έκανα το σωστό. Έδωσα έναν αγώνα που τον πίστευα και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό. Και είναι γνωστός ο πόλεμος που μου κηρύχθηκε γι’ αυτό. Το βέβαιο όμως είναι ότι δεν επιτρέπω σε κανέναν να με χρησιμοποιήσει. Είμαι ασυμβίβαστος με τα κυκλώματα κάθε μορφής και μη συναλλάξιμος.

Από τότε και μετά όμως αγαπητέ Νίκο τι… Τι έγινε;;; τι συνέχεια υπήρξε;;; Είχα προτείνει αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές ότι έπρεπε να υπάρξει μια οργανωτική δομή τοποθετημένη σε σωστές βάσεις, που όπως είχα επισημάνει αμέσως μετά το τέλος των Ευρωεκλογών θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει άμεσα. Σε αυτό το πλάνο είχα προτείνει την δημιουργία μιας κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Είχα προτείνει την ίδρυση σε κάθε Νομό ενός πυρήνα του κόμματος με  τουλάχιστον 4-5 εκπροσώπους των κυνηγετικών συλλόγων ώστε η πυραμίδα ενημέρωσης να είναι άμεση και αμφίδρομη έχοντας έτσι έτοιμη ανά πάσα στιγμή μία ομάδα 250-300 άτομα. Είχα προτείνει την ανεύρεση τρόπου επιβολής μιας ελάχιστης συνδρομής κατά την έκδοση των αδειών θήρας έστω και 30 λεπτών ανά κυνηγό ώστε να υπάρχει η οικονομική ευμάρεια και η απαραίτητη οικονομική δυνατότητα για κάθοδο σε εκλογές, καθώς τα ποσά που απαιτούνται είναι τεράστια.

Όπως γίνεται αντιληπτό με αυτό τον τρόπο θα είχαμε επιτύχει τόσο την οικονομική στήριξη του κόμματος όσο και την αλληλένδετη πρόσβαση και επικοινωνία όλων των συναδέλφων με το κεντρικό όργανο και επιτελείο του κόμματος ώστε να υπήρχε η δυνατότητα καθόδου με ψηφοδέλτια σε όλους του Νομούς με επιλογή ανθρώπων  σοβαρών και αξιόπιστων, με γνώση από όλους τους συμμετέχοντες του κοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι αλλά και των λοιπών προβλημάτων της Ελλάδας.

Σαφώς θα έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες προεργασίες έτσι ώστε να προϋποθέτει και την απαραίτητη σοβαρότητα, στοιχείο αναμφισβήτητα σημαντικό για την ύπαρξη ενός κόμματος. Είναι γεγονός ότι τέσσερεις πέντε άνθρωποι να τρέχουν τριγύρω, να οργανωθούν και να οργανώσουν και όσο βαθιά και να βάλουν το χέρι στην τσέπη είναι αδύνατον να πετύχουν όσα θα μπορούσαμε να πετύχουμε όλοι μαζί με συλλογικότητα και καταμερισμό δράσεων και ευθυνών

Ως εκ τούτου, θεώρησα τα ανωτέρω απαραίτητα εργαλεία και εχέγγυα για την κάθοδο του Κ.Ε.Κ. στις βουλευτικές εκλογές η την εκ νέου κάθοδό του στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και πιστεύω ότι όλοι συμφωνείτε μαζί μου.

Ωστόσο, οι προτάσεις μου μέχρι σήμερα δεν βρήκαν την απήχηση και την υποστήριξη για την υλοποίησή τους ή έστω για την ευρεία συζήτησή τους, ενδεχομένως διότι μας απασχολούν άλλα «πιο σοβαρά»… και έτσι το κόμμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα…

Αλλά, αγαπητέ φίλε, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και με τις γενικές συνελεύσεις των κυνηγετικών συλλόγων; Πόσοι από τους κυνηγούς μέλη τους συμμετέχουν σε αυτές, που αν δεν έχουν και αρχαιρεσίες δεν πατάει ψυχή; Πόσο αλήθεια ενδιαφέρεται ο Έλληνας κυνηγός πρώτα για τον Σύλλογό του για να του ζητηθεί να στηρίξει και να ενδιαφερθεί για το Κ.Ε.Κ.;;;

Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι πάρα πολλές από τις οργανώσεις μας όλων των βαθμίδων δεν στήριξαν ούτε ελάχιστα την προσπάθεια του Κ.Ε.Κ. και όλων μας το 2009. Προτίμησαν να γίνουν πολιτικές καλτσοδέτες στους επώνυμους πολιτικούς φίλους τους και όχι να στηρίξουν τις θέσεις του Έλληνα κυνηγού μέσα από ένα πολιτικό σχήμα που ούτως ή άλλως θα πάλευε και θα αγωνιζόταν εκτός των άλλων για τα συμφέροντα του κυνηγίου και του Έλληνα κυνηγού.

Μπορεί να βγάζω ένα παράπονο. Όχι αδικαιολόγητα όμως, όταν στον αντίποδα κάποιες άλλες οργανώσεις που κατάφεραν να οργανωθούν είναι σε θέση να καταφέρουν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο 3% για να μπουν στην βουλή, όταν οι κυνηγοί που φθάνουν τους 230.000, χωρίς να υπολογίζουμε και τις οικογένειές τους, δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 70.000 βόλια. Και λέω βόλια φίλε Νίκο, γιατί ήδη δεχόμαστε επάνω μας τα βόλια που δεν ρίξαμε τότε. Γνωρίζεις σε ποια κατάσταση βρίσκετε το κυνήγι στην χώρα μας, τι επικρατεί, τι πρόκειται να ακολουθήσει, με Εθνικά Πάρκα, Ζ.Ε.Π., ανεμογεννήτριες κ.λπ., ιδιαίτερα τώρα που δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα πολιτικής πίεσης, που όλα είναι ψηφοθηρικά ανεμοδούρια και προσβάσιμα σε όσους έχουν εξασφαλίσει το στήριγμα των ψηφοφόρων τους.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν μόνο μεγαλομέτοχος του Κ.Ε.Κ. δεν είμαι φίλε αφού καμία επένδυση δεν έγινε σ’ αυτό με αποτέλεσμα να τείνει σε πολιτική χρεοκοπία. Όπως ξέρεις καλά και πόσο μου στοίχισε οικονομικά αυτή η προσπάθεια του 2009. Είμαι απλά ένας στρατιώτης μάχιμος στις διεκδικήσεις των κυνηγετικών δικαιωμάτων του Έλληνα κυνηγού. Αυτό ήμουν, αυτό είμαι, αυτό θα συνεχίσω να είμαι. Μακριά από τι διαπλοκές και τις «αλλαξοκολιές» των κομματικών πολιτικών μηχανισμών. Μακριά από τις δολοπλοκίες, τις ρουφιανιές και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Και να ξέρεις η μεγαλύτερη αμοιβή μου είναι η ηθική αμοιβή που εισπράττω από την αγάπη και την εκτίμηση που μου προσφέρουν αυτοί που εκπροσωπώ τόσα χρόνια και με εκλέγουν στο τιμόνι της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με απόλυτη πλειοψηφία. Και όλους αυτούς φίλε Νίκο δεν θα τους προδώσω και δεν θα τους διαψεύσω ποτέ.

Το σχόλιο σου λοιπόν περί ένοχης σιωπής το θεωρώ τουλάχιστον ατυχές και τούτο διότι δεν νοιώθω προσωπικά καμία ενοχή για ενέργειες και πράξεις στις οποίες ουδέποτε συμμετείχα. Τελεία και παύλα σε αυτό. Και αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, αν όλοι μαζί είχαμε αποφασίσει ότι το Κ.Ε.Κ. έπρεπε να πάρει θέση, αυτό έπρεπε να γίνει πριν την 6η Μάη τότε που υπήρχε σταυρός προτίμησης για τους υποψήφιους και επί ίσοις όροις να ζητούσε το Κ.Ε.Κ. την στήριξη όλων των υποψηφίων που έφεραν την ιδιότητα του κυνηγού σε όλους τους κομματικούς σχηματισμούς. Τότε μια τέτοια ανακοίνωση θα είχε πραγματική αξία. Οι εξηγήσεις που μου δόθησαν από τον πρόεδρο του Κ.Ε.Κ. ήταν ότι την ίδια ανακοίνωση έστειλε προς όλα τα κόμματα αλλά η Ν.Δ. το παρουσίασε όπως το παρουσίασε…δεν μπορώ να γνωρίζω τίποτε περισσότερο από εκεί και πέρα. Ενόψει όμως των επικείμενων εκλογών που οι βουλευτές θα εκλεγούν με λίστα επιλογής των πολιτικών αρχηγών, θεωρώ λάθος την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης την συγκεκριμένη στιγμή.

Αγαπητέ φίλε Νίκο, η αντίδραση και η αγανάκτηση προς τα μεγάλα κόμματα έχει αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας και θεωρώ ότι αν επιτέλους αντιληφθούμε ότι η μέχρι σήμερα αδιαφορία μας, κινδυνεύει να μας αφανίσει και ότι ήρθε ο καιρός να συσπειρωθούμε, όλοι οι κυνηγοί, σε ένα ξεκάθαρο και ειλικρινή αγώνα χωρίς ιδιοτέλειες και συμφέροντα, χωρίς διαπλοκές και ετσιθελισμούς, τότε μόνο θα έχει νόημα να ξαναέρθει στο προσκήνιο το Κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών, ή κάτι παρεμφερές και καινούργιο, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σωστή οργανωτική δομή… Και τότε μπορεί να τα ξαναπούμε…

 

    Φιλικά

Ο πρόεδρος

της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

 

Aπο :  http://www.facebook.com/profile.php?id=100001597931591

Advertisements
Σχολιάστε

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: