Skip to content

Η αλήθεια πίσω από τη “στήριξη” του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών στη Ν.Δ.

by στο 31/05/2012

Χθες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ότι το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία για τις εκλογές. Δήλωση του προέδρου του ΚΕΚ κ. Γ. Τσαγκανέλια ερμηνεύτηκε ακόμα και ως σύμπραξη του κόμματος με την Ν.Δ.

Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι πολλών σελίδων/blogs για το θέμα όπως:

enikos.gr – Εκλογές 2012: Οι Κυνηγοί στηρίζουν τη ΝΔ

tromaktiko: Στηρίζει ΝΔ το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών

Με τη Ν.Δ. συμπράττει το Κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών – Πολιτική 

Το περιστατικό εξόργισε όλους τους κυνηγούς όχι γιατί οι κυνηγοί δεν είναι ψηφοφόροι και της ΝΔ (δόξα το Θεό η κυνηγετική οικογένεια έχει μέλη απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις” και ιδεολογίες) αλλά γιατί κανένας μας δεν έχει εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο οποιασδήποτε πολιτικής ή συνδικαλιστικής κυνηγετικής οργάνωσης να μιλάει για λογαριασμό του σε τίποτα άλλο εκτός των ΚΑΘΑΡΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

Βλέπετε όλοι εμείς που έχουμε τη “λόξα” να ανεβοκατεβαίνουμε βουνά και ρέματα έχουμε ένα θέμα σχετικά με την ελευθερία του πνεύματός μας και δε μας έρχεται σε καλό οποιαδήποτε προσπάθεια να “μπούμε στο μαντρί”.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι το ΚΕΚ μέσω του προέδρου του έστειλε τέσσερις επιστολές προς ισάριθμα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ) οι οποίες είναι ακριβώς ίδιες μεταξύ τους και το μόνο που αλλάζει είναι το όνομα του κόμματος, του προέδρου και του υποψηφίου στον οποίο απευθύνονταν. Παραθέτω παρακάτω τις επιστολές όπως αυτές έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ (http://www.kek.com.gr/)

Στην εξήγηση που προσπάθησε να δώσει το ΚΕΚ μέσω της ιστοσελίδας του λέει πως οι επιστολές αυτές στάλθηκαν ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ (“Το ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ (Φύση-Κυνήγι-Ψάρεμα-Παράδοση) στηρίζει τους συναδέλφους κυνηγούς που είναι υποψήφιοι βουλευτές, ιδίως όσους πολιτεύονται για πρώτη φορά. Μας ζητήθηκε και στείλαμε σχετικές επιστολές προς τα κόμματα στα οποία κατεβαίνουν ως υποψήφιοι, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.)

Με τα καινούρια δεδομένα σίγουρα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η όποια στήριξη του κόμματος δεν ήταν επιλεκτικά προς έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αλλά προς υποψηφίους κυνηγούς και αυτό κατά παραγγελία. Τελικά όμως ακόμα και αυτό από μόνο του είναι κατ’ ελάχιστον θλιβερό.

Θα ήθελα επίσης να διευκρινίσω ότι όσον αφορά εμένα (και υποθέτω την πλειοψηφία των κυνηγών) δε μας ενόχλησε κατ’ ανάγκη οι πολιτικοί χώροι προς τους οποίους εκφράστηκε η οποιαδήποτε στήριξη, οι περισσότεροι από εμάς άλλωστε κάποιον απ’ όλους αυτούς τους χώρους θα ψηφίσουν. Μας ενόχλησε αφάνταστα το γεγονός ότι το πολιτικό όργανο του χώρου μας άγεται και φέρεται χωρίς να εκφέρει το δικό του λόγο.
Το παραπάνω σε συνδυασμό με την απόλυτη σιωπή του από τις προηγούμενες ευρωεκλογές έως σήμερα μόνο για τις επόμενες εκλογές δεν το ετοιμάζει.

Έχει έρθει η ώρα για κάτι καινούριο μιας και το παλιό μας τελείωσε …

Advertisements
One Comment
  1. Μόλις σήμερα από ανακοίνωση της Γ’ ΚΟΠ έμαθα ότι: «ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Μαρκόπουλος νοσηλεύεται από την Πέμπτη το βράδυ 31 Μαΐου 2012 μέχρι και σήμερα 6 Ιουνίου 2012 σε καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου της Πάτρας» και γι’ αυτό δεν έχει μέχρι τώρα τοποθετηθεί σε όλα αυτά τα εκλογοκηνυγετικά.
    Γρήγορα περαστικά και καλή ανάρρωση στον πρόεδρο. Να βγει γερός από την περιπέτεια γιατί έχουμε αγώνα …

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: