Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απάντηση του προέδρου της Γ’ ΚΟΠ σχετικά με τις εκλογές.

by στο 17/05/2012

Ο πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ κ. Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος δημοσίευσε απάντηση προς κυνηγό στο προφίλ της Γ’ ΚΟΠ στο facebook σχετικά με την μη κάθοδο του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών (Κ.Ε.Κ.) στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ο κ. Μαρκόπουλος ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κ.Ε.Κ. στις προηγούμενες ευρωεκλογές, άρα πιστεύω ότι η γνώμη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Τόσο η ερώτηση, όσο και η απάντηση είναι δημοσιευμένα στο facebook και βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο:
Σημειώσεις της ΚΟΠ στο facebook

Παρακάτω παραθέτω το κείμενο αυτούσιο, (απλά παραλείπω το όνομα του ερωτούντος για ευννόητους λόγους). Καλό θα ήταν να το διαβάσουμε όλοι με προσοχή. Λύνει αρκετές από τις απορίες μας σχετικά με την μη διεκδίκηση εκπροσώπησης μας στις εκλογές.

Καλησπέρα , με αφορφή τις πρόσφατες εκλογές συζητούσαμε με φίλους γιατί δεν κατέβηκε το Κ.Ε.Κ στις εκλογές ;;

Σε μια περίοδο αντίδρασης – αγανάκτισης πρός τα μεγάλα κόμματα υπήρχαν οι προϋποθέσεις να πετύχουμε κάτι 250.000 κυνηγοί είμαστε !

Ακούμε – διαβάζουμε σε κυνηγετικά έντυπα πχ : «Εθνος Κυνήγι» ότι απ’ τα 14.000.000€ των κυνηγετικών εισφορών χρηματοδοτήθηκαν διάφορες οργανώσεις – ίσως & οργανώσεις που είναι ενάντια στο Κυνήγι , γιατί να μην χρηματοδοτούμε το κόμμα μας – να έχουμε την δύναμη μας αποτυπομένη σε χιλιάδες ψήφους !

Κύριε πρόεδρε θα θέλαμε να ακούσουμε την αποψή σας ή τους λόγους που εμπόδισαν την κάθοδο του Κ.Ε.Κ !

Συγνώμη αν τα νούμερα που αναφέρω είναι λανθασμένα πιστέυω ότι δεν είναι !

Καλή συνέχεια στο έργο της Ομοσπονδίας …

 

 

Αγαπητέ φίλε,

Η παρουσία του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών στις βουλευτικές εκλογές συνιστά μία οργανωτική δομή τοποθετημένη σε σωστές βάσεις, που όπως είχα επισημάνει αμέσως μετά το τέλος των Ευρωεκλογών θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει άμεσα.

Σε αυτό το πλάνο είχα προτείνει την δημιουργία μιας κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Είχα προτείνει την ίδρυση σε κάθε Νομό ενός πυρήνα του κόμματος με  τουλάχιστον 4-5 εκπροσώπους των κυνηγετικών συλλόγων ώστε η πυραμίδα ενημέρωσης να είναι άμεση και αμφίδρομη έχοντας έτσι έτοιμη για το ξεκίνημα μία ομάδα 250-300 άτομα. Είχα προτείνει την ανεύρεση τρόπου επιβολής μιας ελάχιστης συνδρομής κατά την έκδοση των αδειών θήρας έστω και 30 λεπτών ανά κυνηγό ώστε να υπάρχει η οικονομική ευμάρεια και η απαραίτητη οικονομική δυνατότητα για κάθοδο σε εκλογές, καθώς τα ποσά που απαιτούνται είναι τεράστια.

Όπως γίνεται αντιληπτό με αυτό τον τρόπο θα είχαμε επιτύχει τόσο την οικονομική στήριξη του κόμματος όσο και την αλληλένδετη πρόσβαση και επικοινωνία όλων των συναδέλφων με το κεντρικό όργανο και επιτελείο του κόμματος ώστε να υπήρχε η δυνατότητα καθόδου με ψηφοδέλτια σε όλους του Νομούς με επιλογή ανθρώπων  σοβαρών και αξιόπιστων, με γνώση από όλους τους συμμετέχοντες του κοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι αλλά και των λοιπών προβλημάτων της Ελλάδας.

Μια απόπειρα τέτοια λοιπόν θα έπρεπε να έχει τύχει της απαραίτητης προεργασίας έτσι ώστε να προϋποθέτει και την απαραίτητη σοβαρότητα, στοιχείο αναμφισβήτητα σημαντικό.

Σε αυτό το σημείο να σας επισημάνω ότι τα χρήματα τα οποία αναφέρετε ότι πληρώνουν οι κυνηγοί υπέρ του Ελληνικού δημοσίου δυστυχώς έχει αποδειχτεί ότι δεν λειτουργούν ανταποδοτικά, ενώ αντίθετα έχουν ενδεχομένως διατεθεί ακόμα και για την χρηματοδότηση αντικυνηγετικών οργανώσεων που «μελετούν» τάχα το περιβάλλον στο περίγυρο «περιβάλλον» του εκάστοτε υπεύθυνου Υπουργείου. Να σημειώσω δε ότι τα χρήματα από τις συνδρομές των κυνηγών προς τις κυνηγετικές οργανώσεις για φιλοθηραματικούς σκοπούς δεν δύναται να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς, όπως για να κατεβάσουν ένα κόμμα στις εκλογές.

Είναι γεγονός ότι τέσσερεις πέντε άνθρωποι να τρέχουν τριγύρω, να οργανωθούν και να οργανώσουν και όσο βαθιά και να βάλουν το χέρι στην τσέπη είναι αδύνατον να πετύχουν όσα θα μπορούσαμε να πετύχουμε όλοι μαζί.

Ως εκ τούτου, θεώρησα τα ανωτέρω απαραίτητα εργαλεία και εχέγγυα για την κάθοδο του ΚΕ.Κ. στις βουλευτικές εκλογές η την εκ νέου κάθοδό του στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και πιστεύω ότι και εσείς συμφωνείτε μαζί μου.

Ωστόσο, οι προτάσεις μου μέχρι σήμερα δεν βρήκαν την απήχηση και την υποστήριξη για την υλοποίησή τους ή έστω για την ευρεία συζήτησή τους, ενδεχομένως διότι άλλα μας απασχολούν «πιο σοβαρά» και έτσι το κόμμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα…

Αλλά, αγαπητέ φίλε, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και με τις γενικές συνελεύσεις των κυνηγετικών συλλόγων; Πόσοι από τους κυνηγούς μέλη τους συμμετέχουν σε αυτές, που αν δεν έχουν και αρχαιρεσίες δεν πατάει ψυχή; Πόσο αλήθεια ενδιαφέρεται ο Έλληνας κυνηγός πρώτα για τον Σύλλογό του για να του ζητηθεί να στηρίξει και να ενδιαφερθεί για το Κ.Ε.Κ.;;;

Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι πάρα πολλές από τις οργανώσεις μας όλων των βαθμίδων δεν στήριξαν την προσπάθεια του Κ.Ε.Κ. και την δική μου το 2009. Προτίμησαν να γίνουν πολιτικές καλτσοδέτες στους επώνυμους πολιτικούς φίλους τους και όχι να στηρίξουν τις θέσεις του Έλληνα κυνηγού μέσα από ένα πολιτικό σχήμα που ούτως ή άλλως θα πάλευε και θα αγωνιζόταν εκτός των άλλων για τα συμφέροντα του κυνηγίου και του Έλληνα κυνηγού. 

Μπορεί να βγάζω ένα παράπονο. Όχι αδικαιολόγητα όμως, όταν στον αντίποδα κάποιες άλλες οργανώσεις που κατάφεραν να οργανωθούν είναι σε θέση να καταφέρουν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο 3% για να μπουν στην βουλή, όταν οι κυνηγοί που φθάνουν τους 230.000, χωρίς να υπολογίζουμε και τις οικογένειές τους, δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 70.000 βόλια. Και λέω βόλια συνάδελφε γιατί ήδη δεχόμαστε επάνω μας τα βόλια που δεν ρίξαμε τότε, ήδη γνωρίζετε σε πια κατάσταση βρίσκετε το κυνήγι στην χώρα μας, τι επικρατεί με Εθνικά Πάρκα, ΖΕΠ, ανεμογγενήτριες κ.λπ., το είδατε και θα το δείτε, ιδιαίτερα τώρα που δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα πολιτικής πίεσης, που όλα είναι ψηφοθηρικά ανεμοδούρια και προσβάσιμα σε όσους έχουν εξασφαλίσει το στήριγμα των ψηφοφόρων τους.

Αγαπητέ φίλε, η αντίδραση και η αγανάκτηση προς τα μεγάλα κόμματα έχει αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας και θεωρώ ότι αν επιτέλους αντιληφθούμε ότι η μέχρι σήμερα αδιαφορία μας κινδυνεύει να μας αφανίσει και ότι ήρθε ο καιρός να συσπειρωθούμε τότε μόνο θα έχει νόημα να ξαναέρθει στο προσκήνιο το Κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών, όχι ευκαιριακά αλλά με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σωστή οργανωτική δομή.

 

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος

της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

From → Διάφορα

4 Σχόλια
 1. Σωστός ο πρόεδρος και δικαιολογημένο το παραπονό του , επρεπε το κόμα τωρα να είναι έτοιμο αλλά δυστυχως οι πλειωνότητα των κυνηγών είμαστε γιά λόγια στο καφενείο. Ηρθε όμως η ώρα να συσπειρωθούμε γύρω από τους συλλόγους και τις οργανώσεις μας γιατί χάνουμε το κυνήγι αγαπητοί συναδελφοι.

 2. ΔΑΣ permalink

  Τίποτε δεν χαρίζεται. Για να διεκδικήσουμε οτιδήποτε χρειάζεται μαζικότητα. Οποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το κυνήγι και οχι μόνο, χρειάζεται να αφιαιρώνει λίγες ώρες παρουσίας τον χρόνο για τον κυνηγετικό του σύλλογο. Δυστυχώς οι περισσότεροι απο μάς εξαντλούμε το ενδιαφέρον μας στα καφενεία και τα κυνηγομάγαζα και οχι στον ΚΣ όπου θα έπιανε τόπο. Είναι απαραίτητες οι ιδέες μας και το ενδιαφέρον μας στους συλλόγους. Εάν έχουμε παράπονα απο τις διοικήσεις των συλλόγων μας, είναι ένας λόγος ακόμη να έλθουμε στις συνελεύσεις, να μιλήσουμε, να πούμε τις απόψεις μας, να βάλουμε υποψηφιότητα, ή να υποστηρίξουμε άλλους, για να αλλάξουμε οτι θεωρούμε λάθος. Τώρα χρειαζόμαστε όσο ποτέ ανθρώπους άξιους με ενδιαφέρον για να σώσουμε όλοι μαζύ ότι προλαβαίνουμε.

  Ο Μαρκόπουλος τα λέει πολύ καλά, εμείς ομως θα κάνουμε κατι ??

 3. Έχετε απόλυτο δίκιο και οι δύο. Σίγουρα χρειάζεται συσπείρωση και αγώνας.
  Ας ξεκινήσει ο καθένας μας να συμμετέχει στα των συλλόγων και ας πάρει μαζί του όσους μπορεί περισσότερους από τους φίλους του.
  Οι καιροί είναι δύσκολοι και ήδη έχουμε μείνει πίσω …

 4. grigoris permalink

  Πολυ σωστα τα λεει ο μαρκοπουλος.ειμαστε καλοι να λεμε ποσο καλα σκυλια εχουμε τη οπλα τη κυνηγαραδες ημαστε να βριζουμε συλλογους προεδρους αλλα απο εργα τη;;;;;;;Αξιοι της μοιρας μας…οταν το καταλαβουμε θα ειναι αργα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: