Skip to content

Σκέψου καθαρά αλλά σκέψου και ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!

by στο 04/05/2012

Μεθαύριο το πρωί θα βρεθούμε και πάλι μπροστά στις κάλπες, ίσως στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία της νεότερης Ελλάδας.

Δυστυχώς το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών δεν θα βρίσκετε στις επιλογές μας μιας και κατά δήλωση του προέδρου του κ. Γ. Τσαγκανέλια δεν θα κατέβει (δείτε περισσότερα εδώ) οπότε όσοι επιθυμούμε η ψήφος μας να είναι και κυνηγετική θα δυσκολευτούμε ιδιαίτερα μιας και επίσημες θέσεις υπέρ του κυνηγιού δεν έχει πάρει κανένα κόμμα, μόνο κάποιοι κυνηγοί – υποψήφιοι έχουν εκφραστεί αλλά πάντα σε προσωπικό επίπεδο.

Και ενώ δεν έχουμε κανέναν υπέρ έχουμε όμως δηλωμένους “ΚΑΤΑ”. Ο λόγος βέβαια για τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ οι οποίοι διεκδικούν την ψήφο των συμπατριωτών μας προτρέποντάς τους να “σκεφτούν καθαρά”. Αυτό είναι το κυρίαρχο σύνθημά τους και στα σποτ και τις ομιλίες τους τονίζουν την “καθαρότητα” της παράταξής τους με σκοπό να κάνουν ταμείο από τη χασούρα των πρώην μεγάλων. Είναι όμως πραγματική η καθαρότητα του κόμματός τους ή μήπως υπάρχουν σκιές και ακαθαρσίες;

Ειλικρινά δεν έχω την πρόθεση να υποδείξω σε κανέναν τι να ψηφίσει και τι όχι. Για να πω τη μαύρη αλήθεια καλά – καλά δεν ξέρω τι θα ψηφίσω εγώ μεθαύριο, οπότε μάλλον είμαι ακατάλληλος να προτρέψω ή να αποτρέψω τον οποιονδήποτε, αλλά όσον αφορά τους οικολόγους, οι διαφορές που έχω μαζί τους δεν είναι μόνο στα κυνηγετικά θέματα.

Θεώρησα λοιπόν σκόπιμο να φτιάξω ένα “ανθολόγιο” με μερικές από τις “δράσεις” τους που πραγματικά με έχουν κάνει να τους βλέπω τόσο αρνητικά.

Στα τηλεοπτικά σποτ τους λοιπόν μας προτρέπουν “Αυτή τη φορά να επιλέξουμε διάλογο, συμμετοχή, πραγματική δημοκρατία”. Να έχει άραγε την ίδια γνώμη με αυτούς ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του 2007 κ. Νάνος Βαλαωρίτης; Ο διεθνούς αναγνώρισης ποιητής και λογοτέχνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Αριστερά” στις 5/6/2009 μεταξύ άλλων είχε μιλήσει και για την εμπλοκή του με τους οικοπράσινους και τους λόγους της αποχώρησης του από αυτούς. Αυτά που ο ίδιος δηλώνει μόνο δημοκρατία δεν θυμίζουν. Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να την βρείτε εδώ παρακάτω παραθέτω ένα μικρό τμήμα της απλά για να δούμε την ποιότητα της δημοκρατίας που ευαγγελίζονται: “Μετεκλογικά, λοιπόν, ήρθε ο Τρεμόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, και ζήτησε να αναλάβει όλη την Κίνηση. Στην αρχή είναι αλήθεια ότι δεν με ήθελαν ούτε οι εδώ, ο Χρυσόγελος και κάποιοι άλλοι. Είχαν σκοπό να βάλουν μία ακτιβίστρια από τις Βρυξέλλες, η οποία, όμως, δεν είχε… όνομα και στην οποία δόθηκε η δεύτερη θέση, την οποία και αρνήθηκε. Από εκεί και μετά συνάντησα μόνο αδιαφορία και εχθρότητα. Παρ’ όλα αυτά, έκανα κι άλλες κινήσεις: έδωσα πολλές συνεντεύξεις, ενώ διέθεσα κάποια από τα εικαστικά έργα που κάνω σε δημοπρασία, και έτσι βοήθησα και οικονομικά την Κίνηση. Στην αρχή, λοιπόν, τα πράγματα πήγαιναν καλά, ώσπου έμαθα ότι ο Τρεμόπουλος είπε να το βουλώσω και να μην μιλάω δημόσια εγώ, παρά μόνο αυτός. Και όπως είδα κατόπιν, ήθελε να με ελέγξει τι θα πω για τον πολιτισμό, εάν είμαι κατατοπισμένος για τη θέση των Οικολόγων Πράσινων κ.λπ. “

Σαφώς βέβαια και δεν είναι η μόνη ηχηρή αποχώρηση από τους οικοπράσινους. Στις τελευταίες Ευρωεκλογές κεντρικό πρόσωπο στα τηλεοπτικά παράθυρα για τους οικοπράσινους ήταν ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος. Ανέκαθεν τον είχα για “ξύπνιο” άνθρωπο και πραγματικά απόρησα με τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο κόμμα. Η αλήθεια όμως έλαμψε στις αρχές του χρόνου που διανύουμε μέσα από δισέλιδο της εφημερίδας “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” όπου μεταξύ άλλων ο κ. Καφετζόπουλος δήλωσε: “Εγώ έκανα μια απόπειρα με τους Οικολόγους Πράσινους να στρατευτώ πολιτικά. Θεωρούσα ότι τότε έπρεπε να παρέμβω σε κινήματα ελπιδοφόρα και καινούρια. Όχι τυχαία, οι Οικολόγοι Πράσινοι υπήρξαν το πιο σύντομα απορροφημένο από το πολιτικό σύστημα κίνημα που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Ανάμεσα στους Οικολόγους εξακολουθούν να υπάρχουν ενδιαφέροντες και κάθε λογής άνθρωποι. Αυτοί όμως δεν συνιστούν ούτε ρεύμα, ούτε πλειοψηφική ιδεολογία. Πρόκειται απλώς για μια μειονότητα που προσπαθεί να αρθρώσει τη φωνή της απέναντι σε ένα σύνολο που το μόνο που ξέρει είναι να μιλάει για λεφτά. 

Όταν οι Οικολόγοι πήραν τη χρηματοδότηση που τους αναλογούσε από το κράτος, άρχισαν να αναλώνουν όλες τους τις κουβέντες στο πώς θα διαχειριστούν αυτά τα ποσά.

Αν πιάσουμε τώρα και τα Εθνικά θέματα, εκεί τα πράγματα ασχημαίνουν πάρα πολύ. Ο Τρεμόπουλος κατ’ επανάληψιν έχει τοποθετηθεί υπέρ των Σκοπίων έμμεσα ή άμεσα (ενδεικτικά μπορείτε να διαβάσετε Βίντεο – σοκ για τους οικολόγους πράσινους , Μ.Tρεμόπουλος-Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων! )

Τα παραπάνω όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στο ολίσθημα τους και την αποστολή επιστολής στο ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου.
Η επίμαχη επιστολή είναι δημοσιευμένη στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος των οικολόγων και μπορείτε να την βρείτε εδώ.
Για να γίνω όμως πιο συγκεκριμένος παραθέτω την επιστολή παρακάτω:
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΙΛΚΕΡ ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ

Βρυξέλλες, 9 Νοεμβρίου 2009

Προς τον

Στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ

Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου

των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων,

Κύριε Αρχηγέ,

Σε επιστολή που μου έστειλε ο τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και πολιτικός κύριος Μουράτ Κανατλί, μου εξιστορεί τα γεγονότα σχετικά με τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την τουρκοκυπριακή αστυνομία, μετά από διαδήλωση στις 28.10.2009 μπροστά στην Τουρκική Πρεσβεία στη Λευκωσία.

Ο κ. Κανατλί ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές οι οποίοι πιστεύουν ότι το πρόσφατο πακέτο οικονομικών μέτρων που αποφάσισαν οι Τουρκοκυπριακές Αρχές, επεβλήθη από την Άγκυρα και γι’ αυτό αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στην Τουρκική Πρεσβεία.

Συνάγεται, λοιπόν, ότι η εις βάρος του δίωξη μπορεί να εκληφθεί ως εκδικητική ενέργεια, καθώς οι τουρκοκυπριακές αστυνομικές αρχές είναι υπόλογες στον αρχιστράτηγο του τουρκοκυπριακού στρατού, τον οποίο διορίζετε εσείς.

Κύριε Αρχηγέ,

Θεωρώ ότι οι ανησυχίες τις οποίες εκφράζει ο κ. Κανατλί είναι εύλογες. Ενδιαφέρουν όχι μόνο τον ίδιο και τους υποστηρικτές του, αλλά και όλους τους ευρωπαίους πολίτες που θεωρούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες των ευρωπαϊκών αξιών.

Κύριε Αρχηγέ,

Έχω παραδοσιακά ταχθεί κατά της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Κι ένας από τους λόγους είναι επειδή πιστεύω ότι στις αρχές του 21ου αιώνα δεν πρέπει να αφήνουμε κανένα περιθώριο συμπεριφορών, όπως αυτή που καταγγέλλει ο τουρκοκύπριος πολιτικός και δημοσιογράφος, τον οποίο γνώρισα και προσωπικά κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Κύπρο.

Θα το εκτιμούσα εάν δίνατε τις αναγκαίες διευκρινίσεις για τις καταγγελίες και αν η εξέλιξη της υπόθεσης διέψευδε τις ανησυχίες μας.

Με τιμή

Μιχάλης Τρεμόπουλος

Ευρωβουλευτής”

Όπως βλέπετε πέρα από το θέμα του κειμένου το οποίο είναι καθαρά ενδοτουρκικό (και δεν μας ενδιαφέρει) τι βλέπουμε;

Ο κύριος Τρεμόπουλος “Έλληνας” Ευρωβουλευτής ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Τουρκοκυπριακή αστυνομία, Τουρκοκυπριακό στρατό, Τουρκοκυπριακή κυβέρνηση και κατ’ επέκταση Τουρκοκυπριακό Κράτος!

Δηλαδή την στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και γενικά η Ε.Ε. δεν αναγνωρίζει Τουρκοκυπριακή κρατική οντότητα παρά μόνο κοινότητα, ο Τρεμόπουλος ακολουθώντας τον δικό του προδοτικό δρόμο, τους έχει όλους γραμμένους. Οχι μονο την Ελλάδα (αυτό το ξέραμε άλλωστε) αλλά και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς…….ακόμα και τον ΟΗΕ!!!

Φυσικά προχωρώντας ακόμα παραπέρα και του τονίζει την υποστήριξή του στην πάγια τουρκική επίσημη θέση, κατά της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων!

Το τελευταίο δε κατόρθωμά τους ήταν να εκθέσουν τη χώρα μας παραθέτοντας “λάθος” στοιχεία όσον αφορά την κατασκευή του φράγματος Νεστορείου στον Αλιάκμονα. Συγκεκριμένα τα 80 εκτάρια έγιναν χιλιάδες κατεστραμμένα στρέμματα δάσους στο κείμενο της ερώτησης Τρεμόπουλου. (Περισσότερα για το θέμα εδώ)

Αυτά ήταν λίγα από τα πρόσφατα κατορθώματα τους. Υπάρχουν και άλλα, όπως μηνύσεις για συκοφαντία από τη ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ κ.α. αλλά δεν σκοπεύω να σας κουράσω περισσότερο.

Θα ήθελα όμως να σας προτρέψω την Κυριακή να ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ …

Advertisements
Σχολιάστε

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: