Skip to content

Ο πλανήτης υπερθεμένεται και το χιόνι πέφτει …

by στο 15/02/2012

Mάλλον λάθος χειμώνα βρήκε ο πλανήτης να μας διαψεύση σχετικά με την υπερθέρμανσή του.

Τα οικονομικά όλων μας (ή σχεδόν όλων) είναι σε άσχημη κατάσταση, το πετρέλαιο θέρμανσης ακριβό και κάνει χειμώνα. Πέρυσι ήμασταν «τυχεροί», ο καιρός ήταν πιο μαλακός και δεν χειμώνιασε παρά τον Μάρτιο, παρά τις παρακλήσεις από εμάς τους κυνηγούς για λίγο χιόνι μέσα στην κυνηγετική περίοδο, μήπως και καταφέρουμε και εμείς τίποτα …

Από το καλοκαίρι και μετά όμως τα πράγματα άλλαξαν. Περάσαμε ένα υπέροχο εύκρατο καλοκαίρι με κανονικές θερμοκρασίες, χωρίς ιδιαίτερους καύσωνες. Το φθινόπωρο ήρθε ομαλά σχεδόν στην ώρα του με εξαίρεση μια μικρή περίοδο ανομβρίας και ακολούθησε ένας κανονικός χειμώνας που δυο – τρία χρόνια πριν θα τον είχαμε χαρεί αλλά ας όψεται η «φτώχεια η ρημάδα» και όλοι όσοι βάλθηκαν να μας «σώσουν» …

Πέρυσι λοιπόν, οι υπέρμαχοι της κλιματικής αλλαγής μας βομβάρδιζαν με κινδυνολογίες και πολλοί αισθάνθηκαν κοντά την καταστροφή, φέτος όμως τι γίνετε;
Κινδυνεύουμε ακόμα από την υπερθέρμανση του πλανήτη και αν ναι, τι είδους υπερθέρμανση είναι αυτή που πάγωσε το κοκαλάκι μας;

Επιστήμονας δεν είμαι ώστε να μπορώ να βγάζω δικά μου συμπεράσματα οπότε καταφεύγω στο internet προκειμένου να ενημερωθώ.

Αναζήτηση Google λοιπόν και βρίσκω ένα σχετικό άρθρο στη σελίδα της ΜΚΟ «ΣΟΛΩΝ» με τίτλο: «ΨΥΧΡΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ» το οποίο πραγματεύεται ακριβώς την απορία μου.

Διαβάζω λοιπόν ότι: «…η κλιματική αλλαγή και η παγκόσμια υπερθέρμανση δεν σημαίνει ηπιότερους χειμώνες όπως πολλοί αφήνουν να εννοηθεί, αλλά όλο και πιο ακραία καιρικά φαινόμενα, είτε τον χειμώνα, είτε το καλοκαίρι.»γεγονός που οφείλεται (σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του «ΣΟΛΩΝα») «στα κύματα ψύχους που δημιουργεί το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική

Το άρθρο υπογράφετε από τον κ. Άρη Καπαράκη, Συνεργάτη της ΜΚΟ Σόλων. Δυστυχώς ο κ. Καπαράκης δεν αναγράφει πουθενά κάποιον επιστημονικό τίτλο, αναζήτησα επίσης στο Google περισσότερα στοιχεία γι αυτόν αλλά βρήκα μόνο κάποιες δημοσιεύσεις που υπογράφει πάλι ως «Συνεργάτης της ΜΚΟ Σόλων» άρα δεν μπορώ να ξέρω την επιστημονική του επάρκεια.
Επικαλείται βέβαια δύο πηγές στο άρθρο του τις οποίες είπα να τσεκάρω.
Η πρώτη είναι ένα άρθρο της Independent από το κ. Steve Connor ο οποίος είναι ο επιστημονικός συντάκτης της εφημερίδας (Steve Connor is The Independent’s Science Editor) και από όσο έψαξα ούτε γι αυτόν βρήκα κάποιους επιστημονικούς τίτλους που να τον κάνουν ειδικό.
Η δεύτερη είναι ένα ρεπορτάζ ενός δημοσιογράφου κάποιου καναλιού της Αμερικής  (Dave Young, “Extreme Weather Tied to Climate Change”, KDVR)

Βασιζόμενος λοιπόν σε δύο δημοσιογράφους, ένας «συνεργάτης ΜΚΟ» μας λέει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός αλλά έχω μερικές «αντιρρήσεις»:

Πρώτον: Από πότε το χιόνι στην βόρεια, κεντρική και ορεινή Ελλάδα μες στην καρδιά του χειμώνα είναι ακραίο καιρικό φαινόμενο; Μήπως έχουμε ξεχάσει ότι 25 – 30 χρόνια πριν αυτός θα ήταν ένας κανονικός χειμώνας; Μην ακούσω τίποτα χαζομάρες για πλημμύρες! Δεν μας φταίει κανένας αν μπαζώσαμε τα ρέματα και κάψαμε (ή μας έκαψαν) τα δάση (βλ. Ηλεία).

Δεύτερον: Το 2009 αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Climate Gate, το μεγαλύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης που αφορά την οικολογία. Βρέθηκαν email μεταξύ επιστημόνων του Πανεπιστημίου East Anglia και της Αμερικανική κυβέρνησης, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν τους πολιτικούς ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τους πολιτικούς να τους αναγκάζουν ουσιαστικά να σιωπήσουν για να μην διακινδυνεύσουν τα κονδύλια που τόσα χρόνια εγκρίνει το Κογκρέσο για ενέργειες κατά της κλιματικής αλλαγής.

Από το 1996 κιόλας υπάρχουν επιστήμονες που προειδοποιούν για το σκάνδαλο της οικολογίας και έπρεπε να περάσουν 14 χρόνια για να βγουν αυτά τα email στη φόρα. Όλα τα email εδώ:http://eastangliaemails.com/index.php

Τρίτον: Σύμφωνα με τον αστροφυσικό Piers Corbyn «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δηλώνει πως το διοξείδιο του άνθρακα ανεβάζει τη θερμοκρασία.
Μετά την εποχή των παγετώνων συμβαίνει το αντίστροφο: πρώτα ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και στη συνέχεια ανεβαίνουν τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα.»

Ο ίδιος υποστηρίζει «Δε συμβαίνει κάτι καινούριο σήμερα στον κόσμο, που να μην έχει συμβεί παλιότερα. Η θεμελιώδης περιοδικότητα των αλλαγών θερμοκρασίας, είναι ο 22ετής μαγνητικός κύκλος του Ήλιου. Η κορύφωση του τρέχοντος 22ετούς κύκλου, ήταν τις χρονιές 2002 και 2003 και τώρα βρισκόμαστε σε μία ύφεση αυτής της τάσης.»

(Διαβάστε περισσότερα στο: Υπερθέρμανση του Πλανήτη: Αλήθεια ή ψέμα;)

Τέταρτον: Είναι γνωστή η καταστροφολογία όλων όσων θέλουν να στρέψουν τον κόσμο σε δογματικά πιστεύω ανά τους αιώνες και σύμφωνα με διακεκριμένους επιστήμονες το ίδιο σε γενικές γραμμές ισχύει και στην οικολογία.
“Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω διάθεση να σχοληθώ με τους σανδαλοφόρους οικολογίζοντες.  …
… Ποτέ μου δεν άλλαξα γνώμη επειδή κάποιος με πλησιάζει σαν προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης λέγοντας μου τι να μην κάνω. ….
 … Είναι άνθρωποι χωρίς χάρισμα, μονοδιάστατοι φασίστες. Τα τελευτεία δεκαπέντε χρόνια του περιβαλλοντικού κινήματος είναι φορτωμένα με ένα ιδιόρυθμο λεξιλόγο, γεμάτα καταστροφολογία, χωρίς όραμα για το μέλλον.»
(Δείτε περισσότερα στο: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΙΜ ΣΜΙΤ)

Αλλά και ο Έλληνας βιολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Νίκος Δήμου τα ίδια περίπου λέει σε συνέντευξή του για την ελληνική οικολογία. Μιλάει για υποχόνδριους, άσχετους και επικίνδυνους οικολόγους (Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ)

Πέμπτον: «FOLLOW THE MONEY» όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι για τις περιπτώσεις που δίνονται δυσανάλογα υψηλά ποσά για να υποστηρίξουν συγκεκριμένες καμπάνιες και εκστρατείες.
Αν αρχίσω τώρα να γράφω για τα λεφτά που έχουν σπαταληθεί εξ’ ονόματος της κλιματικής αλλαγής θα με βρει το πρωί στο πληκτρολόγιο και μιας και θέλω να πάω για μπεκάτσες αύριο, όποιος δεν βαριέται ας ρίξει μια ματιά στα παρακάτω:
Υπερθέρμανση του Πλανήτη: Αλήθεια ή ψέμα;
Η απάτη της οικολογίας

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως είμαι σίγουρος πως η παρουσία μας στον πλανήτη κινδυνεύει από ένα σωρό άλλα πράγματα αλλά όχι από την κλιματική αλλαγή ….

 

Advertisements

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: