Skip to content

Η αλήθεια για την «σωτηρία» του πλανήτη από έναν κωμικό …

by στο 06/09/2011

George CarlinΟ  George Carlin ήταν ένας Αμερικανός κωμικός της stand up κωμωδίας ο οποίος καταπιάστηκε με αρκετά θέματα taboo, λέγοντας αλήθειες με έναν απαράμιλλα κωμικό τρόπο, γεγονός που τον οδήγησε ακόμα και στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Σε ένα κλιπάκι που βρήκα τυχαία στο youtube ο Carlin ασχολείτε με τους “σωτήρες” του πλανήτη και πραγματικά τα λέει όλα.
Παραθέτω παρακάτω όλο το νούμερο του:

Γέμισε η χώρα από άτομα που ανυσηχούν συνεχώς και για τα πάντα. Ανυσηχούν για τον αέρα, το νερό, το χώμα. Για εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, πρόσθετα τροφίμων, καρκινογόνα. Ανησυχούν για το ραδόνιο, τον αμίαντο, την σωτηρία των ειδών υπό εξαφάνιση.

Να σας πω δυο λόγια για τα απειλούμενα είδη: Η διάσωση των ειδών σε κίνδυνο είναι μια υπεροπτική προσπάθεια ελέγχου της φύσης. Είναι αλαζονική παρέμβαση. Η κύρια αιτία για όλο μας το μπλέξιμο. Κανείς δεν το αντιλαμβάνεται; Παρέμβαση στη φύση!

Πολύ πάνω από το 90% όλων των ειδών που πέρασαν από τον πλανήτη έχουν χαθεί. Αφανίστηκαν!Δεν τα σκοτώσαμε όλα εμείς, απλά εξαφανίστηκαν. Αυτά κάνει η φύση. Στις μέρες μας εξαφανίζονται με ρυθμό 25 ημερησίως. Ανεξάρτητα από τις δικές μας συμπεριφορές. Ασχέτως των δικών μας ενεργειών, 25 είδη που είναι εδώ σήμερα θα χαθούν αύριο. Αφήστε τα να φύγουν με το κεφάλι ψηλά! Αφήστε ήσυχη τη Φύση! Λίγα έχουμε κάνει;

Είμαστε αυτάρεσκοι, πολύ αυτάρεσκοι. Όλοι τώρα πάνε να σώσουν κάτι! Σώστε τα δέντρα, σώστε τις μέλισσες, τις φάλαινες, τα σαλιγκάρια. Η δε υπέρτατη αλαζονεία: Σώστε τον πλανήτη! Τι; Μου κάνουν πλάκα αυτοί οι μαλάκες; “Σώστε τον Πλανήτη”; Δεν ξέρουμε πως να φροντίσουμε τους εαυτούς μας. Εδώ δε νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον. Και θα σώσουμε τον κωλοπλανήτη; Τις έχω βαρεθεί αυτές τις μπούρδες, τις βαρέθηκα! Έχω βαρεθεί τη μέρα της Γης, τους φαρισαίους περιβαλλοντολόγους.

Λευκοί φιλελεύθεροι αστοί που νομίζουν πως το μόνο στραβό στον τόπο είναι η έλλειψη αρκετών ποδηλατόδρομων. Τύποι που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο ασφαλή για τα Volvo τους. Χέστηκαν οι περιβαλλοντολόγοι για τον πλανήτη, δεν τους νοιάζει ο πλανήτης. Ούτε κατά διάνοια δεν τους νοιάζει. Ξέρετε τι τους νοιάζει; Να ζουν σε μέρος καθαρό. Το σπιτάκι τους! Ανυσηχούν μήπως μελλοντικά ενοχληθούν προσωπικά. Το στενόμυαλο και σκοταδιστικό προσωπικό ενδιαφέρον δεν με αγγίζει.

Εξ άλλου δεν τρέχει τίποτα με τον πλανήτη, δεν έχει κάτι ο πλανήτης. Ο πλανήτης είναι μια χαρά, οι άνθρωποι την έχουν γαμήσει! Διαφέρει, διαφέρει! Μια χαρά ο πλανήτης! Συγκρινόμενος με τους ανθρώπους ο πλανήτης τα πάει θαυμάσια.

Υπάρχει εδώ και 4,5 δις χρόνια. Έχετε ποτέ σκεφτεί τα νούμερα; Ο πλανήτης υπάρχει εδώ και 4,5 δις χρόνια. Εμείς κάπου 100 χιλιάδες, άντε 200 χιλιάδες! Η βαριά μας βιομηχανία κάτι παραπάνω από 200 χρόνια. 200 χρόνια με 4,5 δισεκατομμύρια! Και έχουμε την έπαρση να θεωρούμε πως αποτελούμε απειλή; ‘Οτι θέτουμε σε κίνδυνο αττή την πανέμορφη γαλαζοπράσινη μπάλα γύρω απ’ τον ήλιο; Ο πλανήτης έχει αντέξει πάρα πολύ χειρότερα από εμάς. Έχει περάσει κάθε είδους χειρότερα πράγματα από εμάς. Σεισμούς, ηφαίστεια, συγρούσεις πλακών, μετακίνηση ηπείρων, ηλιακές εκλάμψεις, ηλιακές κηλίδες, μαγνητικές θύελλες, μαγνητική αντιστροφή των πόλων. Εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια βομβαρδισμού κομητών, αστεροειδών και μετεωριτών, παγκόσμιες πλυμμύρες, παλιρροϊκά κύματα, παγκόσμιες πυρκαγιές, διάβρωση, κοσμικές ακτίνες, επαναλαμβανόμενες περιόδους παγετώνων. Και εμείς νομίζουμε πως μερικές πλαστικές σακκούλες και μερικά αλουμινόκουτα θα έχουν κάποια διαφορά;

Ο πλανήτης δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Εμείς θα την κάνουμε! Φεύγουμε. Φτιάξτε τα μπογαλάκια σας. Φεύγουμε για μακρυά! Χωρίς να αφήσουμε πολλά ίχνη, δόξα τω Θεώ! Ίσως λίγη πολυστερίνη, ίσως. Λίγη πολυστερίνη.

Ο πλανήτης θα μείνει και εμείς θα έχουμε φύγει προ πολλού! Μια ακόμα λάθος μετάλλαξη. Ακόμα ένα βιολογικό λάθος, ένα εξελικτικό αδιέξοδο.

Θες να μάθεις πως τα πάει ο πλανήτης; Ρώτησε αυτούς στην Πομπηία, που κοκκάλωσαν από ηφαιστιακή στάχτη. “Πως τα πάει ο πλανήτης”! Ρώτησε αυτούς στο Μεξικό, την Αρμενία και σε άλλα 100 μέρη που καταπλακώθηκαν από χιλιάδες τόννους συντριμμιών αν αισθάνονται πως απειλούν τον πλανήτη αυτή τη βδομάδα. Αμ αυτοί στο Κίλογουέη Χαβάης, που έφτιαξαν τα σπίτια τους δίπλα στο ηφαίστειο και απορούν γιατί έχουν λάβα στο σαλόνι τους.

Ο πλανήτης θα είναι εδώ για πάρα – πάρα πολύ καιρό μετά το χαμό μας και θα αυτοθεραπευθεί, θα αυτοκαθαρισθεί, επειδή αυτό είναι που κάνει. Είναι σύστημα που αυτοδιορθώνεται. Ο αέρας και το νερό θα γιάνουν, το χώμα θα ανανεωθεί και αν αληθεύει πως το πλαστικό δεν διασπάται, έ τότε ο πλανήτης θα ενσωματώσει το πλαστικό σε ένα νέο σχήμα “Η Γη συν πλαστικό”. Η Γη δεν μεροληπτέι σαν εμάς στο πλαστικό, το παλστικό προήλθε από τη Γη. Το πιθανότερο είναι πως το βλέπει σαν ένα ακόμα παιδί της. Ίσως αυτός να είναι ο μοναδικός λόγος που μας γέννησε. Ήθελε το πλαστικό για πάρτη της. Δεν ήξερε πως να το φτιάξει, μας χρειάστηκε. Ίσως αυτή να είναι η απάντηση στο αιώνιο φιλοσοφικό ερώτημα: “Γιατί είμαστε εδώ;” ΠΛΑΣΤΙΚΟ! Παπάρες!

Λοιπόν το πλαστικό έγινε, τη δουλειά την κάναμε, να φεύγουμε σιγά – σιγά! Νομίζω ήδη έχουμε ξεκινήσει, πως το βλέπετε;

Για να είμαι δίκαιος, ο πλανήτης πιθανόν να μας βλέπει σαν μέτρια απειλή, σαν κάτι προς αντιμετώπιση. Τότε σίγουρα ο πλανήτης θα αμυνθεί, όπως κάποιος μεγάλος οργανισμός, όπως μια κυψέλη ή μια αποικία μυρμηγκιών μπορούν να αντιτάξουν άμυνα. Είμαι σίγουρος, ο πλανήτης θα βρει κάτι.

Τι θα κάνατε αν ήσασταν στη θέση του προκειμένου να αμυνθείτε ενάντια σ’ αυτό το ενοχλητικό και φασαριόζικο είδος; Για να δούμε! Ιοί! Καθόλου άσχημο! Είναι ευάλωτοι στους ιούς. Οι ιοί ξέρουν κόλπα. Μεταλλάσονται με το που βγαίνει κάποιο εμβόλιο. Ένας πρώτος ιός θα μπορούσε να προσβάλλει το ανοσοποιητικό αυτών των πλασμάτων κάνοντάς τους τρωτούς σε κάθε είδους αρρώστια και μόλυνση. Ίσως και να μεταδιδόταν σεξουαλικά μειώνοντας την επιθυμία αναπαραγωγής. Σκέτο ποιήμα, κι ακόμα είναι η αρχή.

Δεν μπορώ να κάνω όνειρα; Να φροντίσω τους μικρούς. Μέλισσες, Δέντρα, Φάλαινες, Σαλιγκάρια. Νομίζω πως είμαστε κομμάτι μιας σοφίας που ποτέ δεν θα καταλάβουμε. Ένα ανώτερο σύστημα, πείτε το όπως θέλετε. Ξέρετε πως το λέω εγώ; Το Μέγα Ηλεκτρόνιο. Δεν τιμωρεί, δεν αμείβει, δεν κρίνει. Απλά υπάρχει. Όπως και εμείς υπάρχουμε, για λίγο.

Ευχαριστώ για την παρέα σας για λίγο, απόψε μαζί μου!

Απολαύστε το παρακάτω:

Περισσότερα για τον George Carlin

Advertisements
4 Σχόλια
  1. συμφωνώ και επαυξάνω……η φύση κάνει την δουλειά της, εμείς φεύγουμε.. Εμείς ανήκουμε σε αυτήν……

  2. Πολλές φορές πρέπει να ακούσουμε τα αυτονόητα με έναν «διαφορετικό» τρόπο ώστε να τα καταλάβουμε.
    Μακάρι να τα αντιληφθούν έγκαιρα και οι «σανδαλοφόροι οικολογίζοντες» ….

  3. matsolamia permalink

    ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΣ…!! τα ειπε σχεδον ολα…!!

  4. Δυστυχώς δεν γνώριζε την Ελληνική πραγματικοτητα της «ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»
    Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τι είχε να πει για παχυλα αμοιβομενους «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ» καθώς και για μέλη Μη Κυβερνητικων Οργανώσεων που μετεχουν σε κυβερνητικές επιτροπές οι οποίες εγκρίνουν κονδύλια για τις οργανώσεις των μελών τους …

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: