Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η οπλοφοβία του Ελληνικού κράτους …

by στο 26/08/2011

Τελικά πρέπει να μας βγάλουν σε καμιά σατιρική εκπομπή ή στου κόσμου τα περίεργα !!!
Σε αυτή τη χώρα τελικά οι νομοθέτες μάλλον κάτι πίνουν και το κακό είναι ότι δεν μας το μαρτυράνε να το πάρω και εγώ, μήπως τελικά και καταφέρω και καταλάβω τη λογική τους !!!

Την 21η Φεβρουαρίου του σωτήριου έτους 2011 μ.Χ. έλαβε χώρα η Ομιλία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, κατά τη συζήτηση στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του σχεδίου νόμου σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων. Εκτός του ότι συνεχίζουμε να μιλάμε για τη διαρκή οπλοφοβία του Ελληνικού κράτους, θαυμάστε επιχειρηματολογία !!!

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (http://www.yptp.gr/index.php?option=…emid=462&lang=)

Τέλος, θέλω να επισημάνω και το εξής.

Είναι λογικό πολλές από τις προτάσεις που έχουν ακουστεί ή που θα ακουστούν εδώ να έχουν ως δικαιολογητική τους βάση ανάλογες ρυθμίσεις που έχουν στο εθνικό τους δίκαιο κάποιες από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Σας φέρνω ως παράδειγμα το θέμα της διόπτρας. Έχουν ζητήσει σχετικά οι έμποροι όπλων να απαλειφθεί η διάταξη που εμποδίζει την ελεύθερη εμπορία τους με το αιτιολογικό ότι σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διακίνηση διοπτρών είναι ελεύθερη.

Εκτός όμως του ότι υπάρχουν ειδικοί λόγοι δημόσιας ασφάλειας, καθώς η διόπτρα αυξάνει ουσιαστικά το βεληνεκές ενός όπλου με έμμεσο τρόπο, οι χώρες αυτές όπου διακινούνται ελεύθερα τέτοια εξαρτήματα, έχουν και ειδικούς χώρους όπου επιτρέπεται η χρήση τους, οι οποίοι συνήθως είναι τεράστια σε έκταση πάρκα με θηράματα που τα έχουν ειδικά για το κυνήγι. Στην Ελλάδα αντιθέτως, δεν έχουμε τέτοιους χώρους. Έχουμε μόνον τη χωροθέτηση περιοχών όπου επιτρέπεται το κυνήγι.

Στους χώρους αυτούς όμως που απέχουν μόνο 500 μέτρα από κατοικημένες περιοχές, είναι πολύ επικίνδυνο να χρησιμοποιούνται όπλα με διόπτρες που μπορεί να διπλασιάζουν ή να τριπλασιάζουν τη δυνατότητα στόχευσης. Έτσι, τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και έχουμε πολλά ατυχήματα, κάποιες φορές θανατηφόρα, στις περιοχές κυνηγιού. Γι’αυτό, κάθε πρόταση που επεξεργαζόμαστε πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα της ελληνικής πραγματικότητας που σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, είναι σε ορισμένα θέματα πολύ διαφορετικά οργανωμένη.

Μάλλον έχω αρχίσει να τα χάνω, αυτά που διαβάζω δεν πατάνε πουθενά. Μας λέει δηλαδή ο κ. υπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι χρησιμοποιώντας διόπτρα και έχοντας πιο ακριβείς σκόπευση είμαστε πιο επικίνδυνοι κοντά σε κατοικημένες περιοχές !!! Ότι μια διόπτρα αυξάνει το βεληνεκές του όπλου !!!

Σίγουρα δεν έχω την απαίτηση από έναν υπουργό να είναι ειδικός επί παντός επιστητού, από τους (παχυλά αμειβόμενους) συμβούλους του όμως έχω !

Ας εξηγήσει κάποιος ρε παιδιά στον κ. υπουργό ότι κανένα λειόκαννο όπλο δεν έχει 500 μέτρα βεληνεκές, ας του πει ότι στο κυνήγι με λειόκαννο, ειδικά με τον τρόπο που γίνετε στη χώρα μας, μια διόπτρα όχι μόνο δεν προσφέρει πλεονέκτημα, αλλά δυσκολεύει πιο πολύ την κυνηγετική κάρπωση, μιας και η γρηγοράδα είναι εξίσου (για να μην πω περισσότερο) σημαντική από την ικανότητα σκόπευσης.

Γενικότερα πάντως, η πολιτεία προσεγγίζει το θέμα της οπλοκατοχής από εντελώς λάθος κατεύθυνση. Αρκεί να σκεφτούμε το πόσο παράλογο είναι να έχει εντελώς ελεύθερη την αγορά του λειόκαννου και ταυτόχρονα να προσπαθεί να εμποδίσει την ασύδοτη οπλοκατοχή. Είναι εντελώς παράλογο να απαιτείτε ως προϋπόθεση έκδοσης άδειας θήρας η άδεια κατοχής λειόκαννου όπλου, ενώ κανονικά θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Από τη στιγμή που η μόνες νόμιμες χρήσης λειόκαννου στην Ελλάδα είναι το κυνήγι και η σκοποβολή, για την αγορά ενός όπλου (αλλά και για την διατήρησή του) θα έπρεπε να είναι προϋπόθεση η κατοχή άδειας θήρας ή δελτίου σκοπευτού.
Δεν είμαι κατά της οπλοκατοχής, το αντίθετο μάλιστα, πιστεύω ότι ΟΣΟ Η ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ, ΟΠΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ είναι όμως υποκριτικό να απαγορεύεις από τη μία την αγορά όπλου για αυτοπροστασία αλλά να επιτρέπεις την αγορά λειόκαννου για τον ίδιο σκοπό (αφού δεν ελέγχεις αν ο αγοραστής θα το χρησιμοποίηση για κυνήγι).

Ας μην θίξω βέβαια το θέμα ραβδωτό, εδώ στη διόπτρα κολλήσαμε, απλά να επισημάνω ότι κατανοώ την απόφαση του βασιλιά Παύλου να το απαγορεύσει, η εποχή που έλαβε χώρα η απαγόρευση ήταν γεμάτη πραξικοπήματα και κατσαπλιάδες κατσικοκλέφτες, σήμερα όμως ;;;

Σχολιάστε

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού εγκριθεί και εφόσον δεν περιέχει υβριστικά σχόλια και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.